Početna Auto 148 pregleda

Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata

Fiat Tipo HB
Vidi galeriju 1/8
Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata Nakon limuzine, stigao i kompakt s pet vrata

S početnom cijenom od 100.000 kuna i mogućnošću povoljnoga financiranja novi Tipo HB stigao je na hrvatsko tržište

Novim Tipom Hatchback i karavanskom varijantom Fiat kreće u bespoštednu borbu u najnapućenijem tržištu, gradskih kompakata. Nakon svjetske premijere 2015. godine Fiat Tipo se kao trodijelna limuzina u Hrvatskoj počeo prodavati u proljeće prošle godine. Iako je bio zamišljen kao limuzina Talijani jedan od svojih najprodavanijih modela ipak okreću izvornim korijenima - izvedbi s pet vrata.

Fiat Tipo HB | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Fiat je standardnu opremu i robusnu izradu, koje su nam se svidjele u limuzinskome Tipu, još unaprijedio. Riječ je o praktičnoj izvedbi dugoj 4,37, širokoj 1,79 i visokoj 1,5 metara. Iako je 16 cm kraći od limuzinske verzije, nudi prtljažnik s obujmom 440 litara, što ga svrstava u vrh kompaktne klase. Kvaliteta izrade i materijala još je bolja, a oprema bogatija. Sada je jedan od najpoželjnijih auta glede omjera uloženoga i dobivenog.

Fiat Tipo HB | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Kroz četiri paketa opreme - Amore, Pop Star, Easy i Lounge svi bi kupci trebali doći na svoje. Ovisno o razini opreme u unutrašnjosti možemo naći najmodernije multimedijske sustave sa 7-inčnim zaslonom kojim je omogućeno povezivanje sa smartphonima, tu je i Wi-Fi povezivost, a svime je moguće upravljati glasovnim naredbama.

Fiat Tipo HB | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Novi Tipo pokreću dva benzinska motora, atmosferski 1.4 Fire sa 95 KS i turbo 1.4 T-jet sa 120 KS. Od dizelaša u ponudi su common-rail motori 1.3 Multijet sa 95 KS i 1.6 Multijet sa 120 KS. Početna cijena je 100.000 kuna za benzinsku HB Amore inačicu s 95 KS, a najjeftiniji Tipo pokretan dizelskim motorom s 95 KS stoji 120.515 kuna. Snažniji benzinac s paketom opreme Easy košta 139.423 kune, a za dizelaša sa 120 KS i bogatijim paketom opreme Pop Star trebat izdvojiti 128.867 kuna.

Fiat Tipo HB | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Treba istaknuti i posebnu ponudu domaćeg uvoznika koji nudi zanimljiv sustav financiranja. Fiat Tipo Amore s motorom 1,4 (95 KS), za koji treba izdvojiti 100.000 kuna, može se putem financiranja kupiti na tri rate. Ako svoj rabljeni auto date pod račun time pokrivate trećinu vrijednosti novoga vozila. Druga trećina ide na financiranje na razdoblje od najmanje tri godine, pa mjesečna rata iznosi otprilike 1000 kuna. Po isteku tri godine ostaje još jedan obrok za otplatu, koji iznosi oko 33.300 kuna, što je također moguće "rastaviti" na rate...

Fiat Tipo HB | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Tipo dolazi s 5 godina ili 120 tisuća kilometara garancije.

i

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.