Početna Auto 58 pregleda

Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e...

1
Vidi galeriju 1/8
Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e... Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e... Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e... Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e... Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e... Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e... Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e... Oružane pljačke: Napadnuti djelatnici Pirellija, Mercedesa, Saubera, FIA-e...

U neposrednoj blizini staze i ove su godine djelatnici timova u Formuli 1 doživjeli oružane pljačke i sigurnosne prijetnje

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Pirelli, glavni dobavljač guma za Formulu 1, zbog sigurnosnih je razloga odgodio test guma nakon utrke za VN Brazila u Sao Paolu. Naime, djelatnici Pirellija napadnuti su u blizini staze. Nisu ni jedini kojima se to dogodilo. Uoči trkaćega vikenda bilo je nekoliko napada, odnosno pljački timova.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Pod prijetnjom oružjem opljačkani su djelatnici Mercedesa, napadnuto je vozilo s djelatnicima FIA-e, kojima je prijetio napadač s pištoljem, a u Sauberu su potvrdili kako su doživjeli situaciju u kojoj im je sigurnost bila ugrožena. Napadi i pljačke na ljude iz Formule 1 nisu iznimka u gradu u kojemu se ubojstva i pljačke svakodnevica, a o svemu se oglasio i Hamilton koji smatra da bi organizatori i lokalna policija morali nešto poduzeti s obzirom na to da se ovakve situacije ponavljaju još od 1990. kada je staza Interlagos uvrštena u kalendar F1.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Bilo je i slučajeva kada su i vozači bili ugroženi, primjerice 2010. je napadnut auto Jensona Buttona, no brzom reakcijom uspjeli su pobjeći napadačima. Budućnost utrke za VN Brazila u Sao Paulu je upitna, no ne zbog sigurnosnih razloga nego zbog vlasničkih pitanja.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.