Početna Insider 10319 pregleda

Neki ih vole, neki ne: Evo koliko stoje personalizirane tablice

registarske pličice

Broj na registarskim pločicama po narudžbi ne može sadržavati slova Č, Ć, Đ, Š i Ž

Registarske tablice | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

O personaliziranim registracijskim pločicama vlada podijeljeno mišljenje. Za neke je to besmisleno bacanje novca, no neki uživaju u njima i nije im problem dati više novca u odnosu na standardne tablice. Vlasnik vozila može naručiti registarske pločice sa zadanim registarskim brojem pod uvjetom da je zatraženi registarski broj slobodan - to su registarske pločice po narudžbi.

KANADA Odbili mu zahtjev za tablice pa se osvetio kreativnim rješenjem

Pritom zainteresirani moraju znati kako registarski broj na registarskim pločicama po narudžbi ne može sadržavati slova Č, Ć, Đ, Š i Ž, navodi se na stranicama HAK-ove revije. Koliko će vas takvo zadovoljstvo stajati? Cijene su utvrđene Rješenjem o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica.

registarske pličice | Author: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Par običnih pločica stoji 65 kuna, a cijena pločica po narudžbi, izrađenih pojedinačno sa zadanom brojčanom i slovnom oznakom, je 278 kuna za par. Puno veća cijena je za registarske pločice po izboru, u kojima je vozačima dana veća sloboda izbora raznih personaliziranih kombinacija brojki i slova. Takve pločice stoje 2000 kuna za par ili 1500 kuna za komad, što je značajno skuplje od običnih tablica, no valja napomenuti kako je i to puno manje od 6700 kuna, koliko je par takvih pločica stajao do prije dvije i pol godine.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.