Početna Magazin 65757 pregleda

Ovo su najjeftiniji novi auti u Hrvatskoj: Od 92 do 115 tisuća kuna

Top 10 najjeftinijih automobila smo zadnji put radili 2019. i od onda su cijene jako porasle. Aktualni top 19 je 30 do 40 posto skuplji!

Cijene novih automobila su podivljale i sve je manje kupaca koji si mogu priuštiti takvo vozilo. Nedavno smo napravili istraživanje i zaključili da su u Hrvatskoj ostala samo dva automobila jeftinija od 100.000 kuna. Riječ je o Daciji Sandero i malom Hyundaiju i10.

IZUMIRU U Hrvatskoj su samo dva nova auta jeftinija od 100.000 kn

Koliko su cijene rasle u posljednje tri godine možete se uvjeriti i po ljestvici 10 najjeftinijih automobila koju smo radili prije samo tri godine. Tada je najskuplji automobil koštao manje od 80.000 kuna, dok se najjeftinijeg moglo dobiti za manje od 70.000 kuna. 

Ovo je TOP 10 novih automobila za mlade vozače POVOLJNO Kupujete nov automobil? Ovo je deset najjeftinijih u Hrvatskoj

Danas većine automobila s tog popisa više  nema u ponudi, a oni koji su preostali osjetno su poskupjeli. Zato je naš aktualni top 10 najjeftinijih automobila u Hrvatskoj mnogo, mnogo skuplji, u prosjeku od oko 30 do oko 40 posto! Najjeftiniji automobil na hrvatskom tržištu trenutno košta oko 92 tisuće kuna, dok top 10 zatvara model čija je cijena oko 115.000 kuna!  U nastavku donosimo top 10 najjeftinijih novih automobila na hrvatskom tržištu. 

10. Hyundai i20 - 115.203 kn

Author: Hyundai foto: Hyundai

Gradski model Hyundaija je jedan od najatraktivnijih automobila u top 10 najjeftinijih. Automobil se ističe vrlo dobrim voznim svojstvima i dobrom ponudom prostora. Osnovni model pokreće atmosferski benzinski motor sa 84 KS. Oprema je kompletna, no daleko od bogate.

9. Dacia Sandero Stepway - 111.600 kn

Author:

SUV verziju gradske Dacie uzeli smo kao poseban model jer se zaista jako razlikuje od klasičnog Sandera, kako izgledom tako i tehničkim karakteristikama (mnogo veća udaljenost od tla). Te promjene, kao i bolja opremljenost za posljedicu su imale i 14.000 kuna veću cijenu. Jedan od najprostranijih i najpraktičnijih auta u top 10 ima dobar benzinski motor od 91 KS, vrlo udoban ovjes i kompletnu opremu. 

8. Suzuki Swift - 110.355 kn 

Author: Suzuki foto: Suzuki

Jedan od popularnijih gradskih automobila na našem tržištu po dimenzijama i prostranosti nešto je skromniji od prethodna dva modela s našeg popisa te se može smatrati svojevrsnom međuklasom između A i B segmenta. Stoga je rjeđe odabir za obiteljski auto. Plus su mu vrlo dobre vozne osobine te štedljiv blagi hibridni motor koji razvija 83 KS. Oprema je kompletna, no daleko od bogate. 

7. Kia Picanto - 109.999 kn

Author: Kia foto: Kia

Jedan od rijetkih preostalih automobila iz takozvanog A segmenta, klase malih gradskih automobila. Ponuda prostora je skromna i u principu nedovoljna za obiteljske potrebe. Pokreče ga slabi motor od 66 KS pa su i performanse prilično skromne. Oprema je, s druge strane - kompletna. 

6. Fiat Panda - 109.900 kn

Author: Fiat foto: Fiat

Panda je na šestom mjestu samo uvjetno jer ovo je cijena za automobil modelske godine 2022. kojeg skoro neće biti u ponudi, dok je osnovna Panda modelske godine 2023. 3000 kuna skuplja. Panda je prilično skučeni automobil A segmenta tako da ne nudi mnogo prostora za obitelj. Također, radi se o najstarijem modelu u Top 10. Motor ima 70 KS, a oprema je kompletna. 

4.Mitsubishi Space Star - 106.900 kn

Author: Mitsubishi foto: Mitsubishi

Poput Swifta, ovaj automobil je svojevrsna međuklasa između A i B segmenta tako da nudi više prostora od Pande i Picanta ali i manje od klasičnih gradskih automobila poput Hyundaija i20 i Sandera. Ima skromni benzinski motor sa 70 KS. Oprema je kompletna.

4. Renault Twingo - 106.900 kn

Author: Renault foto: Renault

S identičnom cijenom dijeli četvrto mjesto s Mitsubishijem Space Starom. Vrlo mali automobil A segmenta neobičnog koncepta sa stražnjim pogonom i straga smještenim motorom zbog čega praktičnost i prostranost baš nisu na razini prethodnih verzija Twinga. Motor ima 65 KS, i dok vozne osobine nisu spektakularne, oprema je najbogatija u Top 10. Auto u osnovnoj izvedbi ima automatsku klimu i dodirni zaslon od 7". 

3. Suzuki Ignis - 106.113 kn

Author: Suzuki foto: Suzuki

Automobil vrlo neobičnog koncepta. Riječ je o malom SUV-u A segmenta. Zbog toga donosi više prostora i veći prtljažnik od ostalih modela A segmenta. Motor je vrlo dobar blagi hibridni s 83 KS, a plus za Ignisa su i dobre vozne osobine. Oprema je kompletna.

2. Dacia Sandero - 97.600 kn

Author: Dacia foto: Dacia

Jedan od najprostranijih automobila u top 10 najjeftinijih nudi solidnu ponudu prostora za obiteljske potrebe. Benzinski turbomotor ima 91 KS i agilno pokreče automobil čija je najbolja strana izuzetno udoban ovjes. Jedini minus je vrlo skromna oprema. Klima uređaja nema u serijskoj opremi. 

1. Hyundai i10 - 91.996 kn

Author: Hyundai foto: Hyundai

Najjeftiniji automobil na hrvatskom tržištu je mali gradski Hyundai i10 (A segment). Ne nudi previše mjesta i komfora ni snage (67 KS), ali barem ima kompletnu opremu. U serijsku opremu osnovne izvedbe 1.0 MPI Select spada i klima uređaj, radio i tempomat. Za pohvalu su i solidne vozne karakteristike. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.