Početna Novosti 845 pregleda

Električna vozila: Vječito prva Norveška srušena je s trona

Njemačka je postala najveće tržište elektrificiranih vozila u Europi, u prva četiri mjeseca prodano ih je 70 posto više nego lani u istome razdoblju

Uz poodmakle Daimler, BMW, Audi i Volkswagen se umiješao u ubrzani razvoj električnih vozila. Svi oni zapravo istražuju načine kako udovoljiti regulativama i poboljšati svoj status nakon dizelske afere 'Dieselgate'. Njemačka javnost je tehnološki obrat prihvatila otvorenih ruku, što potvrđuju podaci ACEA-e u prvome kvartalu ove godine. U Njemačkoj je prodano 17.574 električnih vozila, čak 70 posto više nego lani u istome razdoblju.

Author: Mnogo je kupaca okrenulo leđa dizelašima. U cijeloj Europi ih je prodano 17 posto manje, ali je prodaja elektroauta porasla 41 posto. Zapravo, prodano je 35 posto više potpuno električnih auta i 47 posto više hibrida. Oduvijek je Njemačka kaskala za Norveškom, koja je širokogrudo subvencijama poticala kupnju električnih vozila, pa tako postala treće najveće Teslino tržište, iza SAD i Kine. A u novoga svjetskog šampiona prodaje taj proizvođač je tek na 31. mjestu, prednjače VW, Mercedes-Benz, BMW i Audi.

Mercedes | Author: Electrek foto: Electrek Ovim obratom Nijemci su svijetu poslali jasan signal da električna vozila postaju važan čimbenik automobilske kulture, koji, razumljivo, moraju prihvatiti i slijediti proizvođači vozila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.