Početna Novosti 852 pregleda

Gotovo je: Proizvođač "najnekvalitetnijeg auta na svijetu" proglasio bankrot

FOTO: Fisker

Time je vjerojatno završena priča o proizvođaču koji je trebao postati "nova Tesla", no sve se pretvorilo u tragikomediju

Ova vijest upućene neće nimalo iznenaditi. Fisker je proglasio bankrot nakon nekoliko mjeseci neviđene krize, problema s automobilima i tvrtkom, zaustavljanja proizvodnje i nevjerojatnih popusta kako bi se barem nešto prodalo. Električni startup sa sjedištem u SAD-u sada će pokušati prodati svoju imovinu i restrukturirati svoj dug kako bi izbjegao potpuno uništenje. Fisker tvrdi da ima imovinu u vrijednosti od 500 milijuna do 1 milijarde dolara, ali i dugove od 500 milijuna dolara.

NEVJEROJATNO Još dokaza: Evo zašto je ovo najnekvalitetniji auto na svijetu

Već krajem prošle godine bilo je naznaka da je Fisker u velikim problemima, a u veljači ove godine najavili su da bi mogli ostati bez novca u roku od 12 mjeseci. To se pokazalo previše optimističnom procjenom i proizvodnja SUV-a Ocean, koji se radio u tvornici Magna Steyr u Austriji, prekinuta je još u ožujku.

Author: Fisker foto: Fisker

Proizvođač automobila je tvrdio da je vodio razgovore s drugim proizvođačima o mogućem sporazumu o spašavanju, a pregovori s Nissanom izgledali su najviše obećavajući. Ali, na kraju, nije postignuto baš ništa. 

OPET FISKER Zbog malog oštećenja na parkingu 'najnekvalitetniji auto na svijetu' je proglašen 'totalkom'

"Kao i druge tvrtke u industriji električnih vozila, suočili smo se s raznim tržišnim i makroekonomskim preprekama koje su utjecale na našu sposobnost učinkovitog poslovanja", izjavili su iz Fiskera. 

DILETANTI Proizvođač "najnekvalitetnijeg auta na svijetu" je mislio da je auto savršen?!

Time je vjerojatno završena priča o proizvođaču koji je trebao postati "nova Tesla", no sve se pretvorilo u tragikomediju s izuzetno lošom kvalitetom automobila, nedostatkom rezervnih dijelova i bilo kakve podrške kupcima i dosta detalja koji pomalo "mirišu" na mutne poslove. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.