Početna Novosti 2538 pregleda

'Najnekvalitetniji automobil na svijetu' još pojeftinio, no čini se da mu nema spasa

FOTO: Fisker

Iako bi sniženje cijena moglo biti primamljivo, čini se da je Fisker "gotov"

Fisker i njegov model Ocean još uvijek "su živi", no sve je izglednije da će se "najnekvalitetniji auto na svijetu" tvrtka koja ga proizvodi utopiti u "oceanu problema" koje su si sami stvorili. Fisker Ocean je bio ambiciozan projekt i još jedan najavljeni "ubojica Tesle" no sve krenulo nizbrdo kada je javnost saznala za ogromne probleme s kvalitetom koje su vlasnici imali sa svojim Oceanima. Ubrzo se ispostavilo da je i tvrtka prilično neozbiljna i nesposobna, bez rezervnih dijelova za aute i s računovodstvom koje nije u stanju proknjižiti ni rijetke uplate koje su im stigle.

NEVJEROJATNO Još dokaza: Evo zašto je ovo najnekvalitetniji auto na svijetu  

Tvrtka je pred bankrotom i trenutno pokušava spasiti što se spasiti može. Da bi prodala automobile koji su se nagomilali na zalihama Fisker je u ožujku drastično snizio cijene Oceana. No ni to očito nije bilo dovoljno, pa je Fisker sada opet dodatno snizio cijene. 

Author: Fisker foto: Fisker

Prvo sniženje je očito donekle upalilo pa je Fisker objavio da je osnovni Ocean Sport rasprodan u Sjedinjenim Državama. To se dogodilo nakon što mu je cijena s 38.999 dolara smanjena na 24.999 dolara. Iako više nema Sport varijanti, tvrtka još uvijek ima Extreme i Ultra opreme. Fisker im je cijene sada dodatno snizio odricanjem od odredišne i manipulativne naknade u visini od 2438 dolara. To znači da je u samo nekoliko mjeseci cijena Ocean Extremea pala za 26.438 dolara s prvotnih 61.499 dolara, odnosno da se skoro prepolovila. 

FISKER OCEAN Najnekvalitetniji auto na svijetu gubi 69 % vrijednosti nakon dva mjeseca!

Iako bi sniženje cijena moglo biti primamljivo, čini se da je Fisker "gotov". Austrijska podružnica tvrtke, Fisker GmbH, podnijela je zahtjev za bankrot ranije ovog mjeseca. Povrh toga, Magna Steyer, tvrtka u kojoj se proizvodi Ocean je prekinula proizvodnju modela u ožujku i pretpostavlja da je više neće pokretati. 
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.