Početna Novosti 1346 pregleda

Ne piše im se dobro: Do 2030. prodaja dizelaša pada na samo 5 posto

Afera Dieselgate
Vidi galeriju 1/2
Ne piše im se dobro: Do 2030. prodaja dizela pada na samo 5 posto Ne piše im se dobro: Do 2030. prodaja dizela pada na samo 5 posto

Prema navodima konzultantske tvrtke AlixPartners, 2030. godine broj prodanih dizelaša past će na svega 5 posto ukupno prodanih automobila na svijetu

Opstanak dizela | Author: VW foto: VW

SEAT Cupra e-racer PROTOTIP Električni SEAT Cupra sa 670 KS 'uhvaćen' na stazi u Zagrebu

Studije ukazuju na skorašnji krah dizelaša na svjetskome tržištu automobila, a kao glavni razlog navode velike količine štetnih plinova, koje se nikako neće moći spustiti na zadovoljavajući nivo. Kako stručnjaci tvrde, već je sad ukupna prodaja dizelaša pala s 52 na 45 posto u razdoblju od 2015. do 2017. godine.

Afera Dieselgate | Author: Arhiva foto: Arhiva

U prilog tomu zasigurno ide i to što su automobili pogonjeni dizelskim agregatima na lošemu glasu, odnosno nnihova popularnost drastično pada, a to je rezultat velike afere 'Dieselgate'. AlixPartners napominje kako će se proizvođači morati sve više okretati alternativnim metodama, a jedini odgovor vide u hibridnim i potpuno električnim vozilima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.