Početna Novosti 1183 pregleda

Policija za 40 milijuna kuna nabavlja desetke novih radara

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Kao i dosad, na određenim mjestima u kućišta će biti instalirani uređaji za mjerenje brzine, a na drugim pak mjestima bit će montirana prazna kućišta, kako bi djelovala preventivno

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) oglasilo je da nabavlja uređaje za mjerenje brzine, takozvane radare, za koje procjenjuje da će potrošiti do 39,4 milijuna kuna. Policija kani kupiti 75 fiksnih sustava za automatsko mjerenje brzine te 150 kućišta, što će biti montirano na stupove duž prometnica u više hrvatskih gradova

Kamere za brzinu | Author: Patrik Macek/PIXSELL foto: Patrik Macek/PIXSELL

U okviru ove nabave policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine, namijenjenih za vanjsku upotrebu u dnevnim i noćnim uvjetima te u uvjetima smanjene vidljivosti, piše Novi list.

Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U okviru navedenoga procijenjenog iznosa nabave od 39,4 milijuna kuna kupuje i 50 komada stacionarnih sustava za mjerenje brzine, koji su montirani na tronošce. Za razliku od stacionarnih uređaja montiranih na stupove, uređaje na tronošcima policija po potrebi premješta na lokacije planirane policijskim akcijama kontrole cestovnog prometa.

Kamere za brzinu ISTRAŽILI SMO Kamere za brzinu: Ovo su najveće mane 'velikoga brata'

Na određenim mjestima u kućišta će biti instalirani uređaji za mjerenje brzine, a na drugim pak mjestima bit će montirana prazna kućišta, kako bi djelovala preventivno, a u njih će se po portrebi moći montirati i uređaji za mjerenje brzine, ovisno o policijskoj procjeni.

U priobalnom dijelu Hrvatske radare na stupovima rasporedit će policijske uprave u Zadru (7 uređaja i 13 kućišta), Šibeniku (sedam uređaja i 12 kućišta), Dubrovniku (šest uređaja, 12 kućišta), Splitu (tri uređaja, osam kućišta), Puli (pet uređaja, deset kućišta) i Gospiću (šest uređaja, 12 kućišta).

Author: Patrik Macek/PIXSELL foto: Patrik Macek/PIXSELL

U kontinentalnom dijelu Hrvatske uređaje za instalaciju dobiti policijske uprave u Virovitici (pet uređaja, deset kućišta), Koprivnici (pet uređaja, deset kućišta), Zaboku (četiri uređaja, osam kućišta), Varaždinu (dva uređaja, četiri kućišta), Čakovcu (četiri uređaja, osam kućišta), Osijeku (dva uređaja, četiri kućišta), Bjelovaru (četiri uređaja, osam kućišta), Sisku (četiri uređaja, osam kućišta), Vinkovcima (četiri uređaja, osam kućišta), Slavonskom Brodu (četiri uređaja, osam kućišta) i Požegi (tri uređaja, sedam kućišta).

Kamera AUSTRIJA Nije imao sreće: Ista ga kamera snimila čak 42 puta

Fiksni uređaji duž prometnica bit će instalirani u razdoblju od ove do 2020. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.