Početna Novosti 62 pregleda

Šokantno! Vozimo 130 km/h, a ne bi smjeli ni 100

autoceste
Vidi galeriju 1/2
Šokantno! Vozimo 130 km/h, a ne bi smjeli ni 100 Šokantno! Vozimo 130 km/h, a ne bi smjeli ni 100

Dobar dio autocesta projektiran je za maksimalnu brzinu od 120 km/h, no usprkos tome cestari su postavili signalizaciju koja omogućava više brzine

Iz novog broja magazina Auto start izdvajamo.

Spoznaja da je dobar dio hrvatskih autocesta projektiran za maksimalne brzine od 120 km/h je zastrašujuća. Nepisano je pravilo da se njima vozi bez kažnjavanja i 10 posto brže od signalizacijom propisanih 130 km/h, a to samo dodatno potencira iznimno važan sigurnosni problem. Koliko je opasno voziti 150 km/h na mjestima gdje autoceste ne podnašaju brzine veće od 120 km/h, a na nekim kratkim dionicama ni one od 100, pa ni od 80 km/h, ne treba potencirati!

Izvan zakona je gotovo 20 posto autocesta, lokalnih prometnica i državnih cesta, a usprkos nalazima inspekora i pokretanju postupaka Državnog odvjetništva

autoceste Foto: Auto start

Nevjerojatno je da upravljači autoceste A3 od Gubaševa do Krapine, bez obzira na inspekcijski nalog, godinama igoriraju naredbu da na šest mjesta “po hitnom postupku znakove ograničenja maksimalne brzine od 130 km/h zamijene onima od 100 km/h! Ista ta autocesta po projektnoj dokumentaciji i pripadajućoj građevinskoj dozvoli ne bi smjela dopuštati brzine od maksimalnih 120 km/h!

Više pročitajte u novom broju magazina Auto start koji se nalazi na svim kioscima novina!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.