Početna Novosti 571 pregleda

Subaru priznao manipulaciju podacima o ispušnim plinovima

Subaru priznao manipulaciju podacima o potrošnji i ispušnim plinovima
FOTO: Subaru

U službenome priopćenju Subaru je priznao kako je manipulirao podacima o potrošnji goriva i emisijama štetnih ispušnih plinova. Procjenjuje se kako je riječ o više od 900 automobila u tvorničkim pogonima Gunma i Yajima

Subaru priznao manipulaciju podacima o potrošnji i ispušnim plinovima | Author: Subaru foto: Subaru

Japanska vlada provela je internu istragu, a otkriveno je kako su neka mjerenja i podaci izmijenjeni. Subaru tvrdi kako je manipuliranje podacima počelo 2002. godine, ali ne može to dokazati jer nema podatke od prije 2012. godine.

Volkswagen predstavlja novi 2.0 TDI motor POBOLJŠANJE Volkswagen predstavio novi i štedljiviji motor 2.0 TDI

U izvještaju je navedeno kako su sporne izmjene podataka izvršili inspektori tvrtke, za što su niže pozicionirani menadžeri vrlo vjerojatno znali, ali navodno ne postoje dokazi kako je viši menadžment bio upoznat s manipulacijom.

Subaru priznao manipulaciju podacima o potrošnji i ispušnim plinovima | Author: Subaru foto: Subaru

U Subaruu nemaju namjeru opozvati 903 sporna vozila, tvrde da svi automobili zadovoljavaju standarde tvrtke. Dodaju kako iskreno žale zbog činjenica otkrivenih u istrazi te su odlučni u sprečavanju ponavljanja ovoga problema.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.