Početna Off 6878 pregleda

Ovako je mogao izgledati novi Passat kojeg neće biti

Kompjuterske slike otkrivaju kako je limuzinski Passat mogao izgledati da se Volkswagen kojim slučajem odlučio na njegovu proizvodnju

Volkswagen je nedavno predstavio novu generaciju Passata, no limuzinske verzije neće biti zbog premale potražnje, već je u ponudi samo karavanska verzija Variant. Iako ej kupaca limuzine pred kraj karijere starog Passata bilo prilično malo, neke još uvijek zanima takva verzija te bi je voljeli vidjeti u seriji. To se sigurno neće dogoditi, no sada nam kompjuterske slike otkrivaju kako je limuzinski Passat mogao izgledati da se Volkswagen kojim slučajem odlučio na njegovu proizvodnju. 

PREMIJERA Ovo je novi Passat: Nema više limuzine, dizelski motori su ostali

Renderi su kreacija majstora ove tehnike koji je poznat pod imenom Theottle i koji je do sada već isporučio brojne zanimljive  i vrlo vjerne kompjuterski generirane slike modela u dolasku ili modela koji se nikada neće "dogoditi". On je digitalno prenio siluetu limuzine na novi Passat B9 Variant, uzimajući uzore iz drugih VW proizvoda, kao što je Lamando L s kineskim specifikacijama. Rezultat je iznenađujuće realističan i moderan automobil s četvera vrata, s atraktivnim stražnjim dijelom i aerodinamičnijim profilom. Sigurno je da bi ovakav Passat i uz "krah" tržišta limuzina imao solidan broj kupaca. 

Author:

Stražnji dio je inspiriran kineskim Lamandom (slika ispod) koji ima svjetla po čitavoj širini, što je sada trend u VW-u. Ona su dobila "grafiku" koja je usklađena s onom na Variantu. Zamišljeni Passat ima isti međuosovinski razmak od 284 cm kao i Variant. Ponuda prostora u unutrašnjosti bi stoga bila podjednaka, no prtljažnik bi bio sigurno nešto manji od 690 litara u Variantu. 

Author:

Da se Volkswagen odlučio na limuzinu ona bi sasvim sigurno imala iste pogone kao i Variant, a to znači benzinske blage hibride, snažnije benzinske motore bez elektrifikacije, dvolitrene dizele i nove plug-in hibridne pogone 1,5-litrenim benzincima i većom baterijom za električni doseg od oko 100 kilometara. Za one koje zanima kako nastaju ovakvi renderi, njihov kreator je priložio i video na kojem je prikazan čitav proces nastanka. Video možete pogledati ispod.

Osim ovih fotografija ljubitelji Passata kojima će nedostajati limuzina imaju još jednu, mnogo konkretniju, utjehu. Uskoro će biti predstavljena nova Škoda Superb, koja će se nuditi i u limuzinskom obliku. Ovaj automobil bit će potpuno mehanički srodan Passatu, a čak će se i proizvoditi u istoj tvornici. 

TEASER Ovo je nova Škoda Superb: Pravi nasljednik Passata?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.