Početna Novosti 96 pregleda

Audi, BMW, Ford, Mercedes, Porsche i VW se udružili i napravili elektropunionice

1
Vidi galeriju 1/3
Audi, BMW, Ford, Mercedes, Porsche i VW se udružili i napravili elektropunionice Audi, BMW, Ford, Mercedes, Porsche i VW se udružili i napravili elektropunionice Audi, BMW, Ford, Mercedes, Porsche i VW se udružili i napravili elektropunionice

BMW Grupa, Daimler AG, Ford Motor Company i Volkswagen Grupa s Audijem i Porscheom objavili su zajednički pothvat IONITY, koji će razviti i implementirati mrežu punionica visoke snage za napajanje električnih vozila diljem Europe

1 | Author: IONITY foto: IONITY

Otvaranjem oko 400 HPC postaja do 2020. godine IONITY će olakšati putovanja na većim udaljenostima i označavati važan korak za električna vozila. Sa sjedištem u Münchenu u Njemačkoj, zajednički pothvat vodi CEO Michael Hajesch, a glavni je operativni direktor Marcus Groll, s rastućim timom postavljenim na broj 50 početkom 2018. godine.

"Prva paneuropska mreža HPC igra ključnu ulogu u uspostavi tržišta za električna vozila. IONITY će omogućiti naš zajednički cilj pružanja brzoga punjenja i mogućnost digitalnoga plaćanja, kako bi se olakšala putovanja na velike udaljenosti ", rekao je Hajesch.

1 | Author: IONITY foto: IONITY

Ove godine će se otvoriti 20 postaja, smještenih na glavnim cestama u Njemačkoj, Norveškoj i Austriji, u intervalima od 120 km, a kroz partnerstva s tvrtkama "Tank & Rast", "Circle K" i "OMV". Do 2018. godine mreža će se proširiti na više od 100 postaja, od kojih svaka može opslužiti više klijenata koji voze različita vozila. 

S kapacitetom do 350 kW po točki punjenja mreža će koristiti europski standard punjenja Combined Charging System, kako bi se značajno smanjilo vrijeme punjenja u odnosu na postojeće sustave. Očekuje se kako će agnostički pristup marke i distribucija širom Europe olakšati prihvatljivost električnih vozila.

1 | Author: BMW Blog foto: BMW Blog

Odabir najboljih lokacija uzima u obzir potencijalnu integraciju s postojećim tehnologijama punjenja dok IONITY pregovara s postojećim infrastrukturnim inicijativama, uključujući one koje podržavaju tvrtke sudionice i političke institucije. Investicija naglašava predanost koju proizvođači koji sudjeluju pokazuju glede električnih vozila i oslanja se na međunarodnu suradnju diljem industrije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.