Početna Off 334 pregleda

Tesla na autopilotu izazvala frontalni sudar s dvoje mrtvih?

FOTO: Tesla

Tesla Model 3 i Subaru Impreza sudjelovali su u frontalnom sudaru u mjestu South Lake Tahoe u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. U teškoj nesreći su poginuli vozač Impreze i tromjesečno dijete

Vrlo ;često do nas dolaze vijesti o nesrećama koje su navodno izazvali automobili Tesle koji su se vozili autonomno na autopilotu. Zbog toga je u SAD-u u tijeku velika istraga kojom se pokušava utvrditi je li Teslin napredni sustav siguran za upotrebu, dok se mnoge inicijative i pojedinci zalažu za njegovu zabranu. Najnoviji događaj povezan s Teslinim Autopilotom zbio se 5. srpnja u SAD-u i imao je vrlo tragične posljednice za putnike iz drugih vozila. 

OPOZIV Opoziv 362.758 Tesla jer bi mogle izazvati nesreću

Tesla Model 3 i Subaru Impreza sudjelovali su u frontalnom sudaru u mjestu South Lake Tahoe u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. U teškoj nesreći su poginuli vozač Impreze i tromjesečno dijete. Nesreća se sada istražuje zbog moguće umiješanosti Teslinog Autopilota.

TKO JE KRIV? Uznemirujući video: Tesla u Kini jurila ulicama. Dvoje mrtvih

Američka Nacionalna uprava za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA) objavila je jučer da otvara "posebnu istragu sudara" o kobnoj nesreći u kojoj je sudjelovala Tesla Model 3 iz 2018. godine. Sumnja se da je vozilo koristilo autopilot u vrijeme sudara. .

NHTSA je do sada istražila više od 30 slučajeva nesreća Teslinih automobila u kojima je poginulo 20 osoba od 2106. godine. Sumnjalo se da su u sve njih uključeni napredni sustavi pomoći vozaču proizvođača automobila.

VIDEO Teslin AutoPilot izazvao sudar osam auta. Devet ozlijeđenih

Ove godine, uprava je u ožujku objavila da će istražiti dvije nesreće sa smrtnim ishodom. Jedan je uključivao Tesla Model S iz 2014. koji se zabio u vatrogasno vozilo u okrugu Contra Costa u Kaliforniji. U drugom, 17-godišnjeg učenika koji je izlazio iz školskog autobusa usmrtio je Tesla Model Y. Vezano uz posljednji slučaj, glasnogovornik NHTSA-e je rekao da "trenutno nema optužbi", ali da se provode inspekcije vozila i autosjedalica.

AUTONOMNA VOŽNJA Video: Teslin Autopilot potpuno izgubljen na snijegu

NHTSA godišnje otvori više od 100 posebnih istraga sudara koje s najčešće bave novim tehnologijama, poput sustava autonomne vožnje. Ove vrste istraga dovele do novih sigurnosnih pravila koja su poboljšala komponente vozila poput zračnih jastuka. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.