Početna Novosti 45 pregleda

Oborila rekord Nurburgringa i u napadu na M3

ALFA ROMEO GIULIA QUADRIFOGLIO VERDE
Vidi galeriju 1/4
Oborila rekord  Nurburgringa i u napadu na M3 Oborila rekord  Nurburgringa i u napadu na M3 Oborila rekord  Nurburgringa i u napadu na M3 Oborila rekord  Nurburgringa i u napadu na M3

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde pokazana je na autosalonu u Frankfurtu, a običnu Giuliju pokazat će u ožujku 2016. na autosalonu u Ženevi. Giulia Quadrifoglio Verde sa 2,9 V6 twin turbo motorom i 510 KS do stotke sprinta ispod 3,9 s i ima top speed 307 km/h

Alfa Romeo je na autosalonu u Frankfurtu pokazao potpuno novi kompaktni sedan Alfa Romeo Giulia. No, u Alfi su odlučili na autosalonu u Frankfurtu pokazati samo nabrijanu top verziju Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde (QV), dok su druge 'obične' verzije Alfa Romeo Giulia odlučili sačuvati i pokazati javnosti tek u ožujku 2016. na Autosalonu u Ženevi.

Da bi podigla još više prašine povodom premijere na Frankfurtu, objavljena je vijest kako je Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde ostvarila fenomenalno vrijeme od 7 minuta i 39 sekundi na stazi Nurburgring (Zeleni pakao) i posložila iza sebe puno razvikanih sportaša. Mnogi bi rekli - 'Alfa is back!!'. U Frankfurtu je pokazana i paleta boja u kojoj dolazi nova Giulia Quadrifoglio Verde- Competizione Red, Trofeo White, Vulcano Black, Vesuvio Grey i Montecarlo Blue.

ALFA ROMEO GIULIA QUADRIFOGLIO VERDE | Author: IAA foto: IAA

Mnogi smatraju kako ovim modelom u Alfi pucaju na BMW M3, no tek treba vidjeti je li to u realnosti i moguće. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde pokreće 2,9 V6 twin turbo motor koji dolazi direktno iz tehnologije koju koristi Ferrari. Daje najveću snagu 510 KS i najveći okretni moment 600 Nm što je dovoljno za sprint s mjesta do stotke za manje od 3,9 sekunde, dok je top speed čak 307 km/h. Teška je 1524 kg, a ima distribuciju mase na prednje i stražnje kotače 50:50. Navodi se kako će početni model u Italiji koštati od 79.000 eura na više, dok doplatom dodatne opreme cijena vrlo brzo dostiže 95.000 eura i više.

ALFA ROMEO GIULIA QUADRIFOGLIO VERDE | Author: IAA foto: IAA

Komentari 0

  • morenocro

    Ma nema tu,kad se talijani raspide naprave čudo.....

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.