Početna Novosti 301 pregleda

Tragikomedija najnekvalitetnijeg auta se nastavlja: Ukinuli pomoć na cesti

FOTO: Fisker

Fisker je još uvijek "živ", no svi znaci ukazuju na to da neće još dugo

Fisker je ukinuo svoju uslugu pomoći na cesti na američkom tržištu, čime je zadao još jedan udarac vlasnicima električnog SUV-a Ocean. Ova odluka uslijedila je nakon sličnog poteza u Europi. Tvrtka je obavijestila vlasnike putem e-pošte, savjetujući ih da istraže alternativna rješenja za pomoć na cesti za svoja električna vozila.

FISKER OCEAN Katastrofalni problemi: Je li ovo najnekvaliteniji auto na svijetu?

Korisnik Reddita koji posjeduje Fisker Ocean primio je sljedeću e-poruku od tvrtke: “Dragi cijenjeni Fisker Ocean vlasniče, nadamo se da u potpunosti uživate u svom iskustvu vožnje Fiskera. Imamo važnu novost u vezi s našim uslugama pomoći na cesti koju želimo podijeliti s vama. Unatoč našim naporima, sa žaljenjem moramo objaviti da Fisker pomoć na cesti više nije dostupna.”

FISKER OCEAN Najnekvalitetniji auto na svijetu pojeftinio 39 posto. Kupci bijesni

Ovaj razvoj događaja uslijedio je nakon ranijih izvješća o tome da određeni korisnici nisu mogli pristupiti Fiskerovoj pomoći na cesti, a njihovi su pozivi bili preusmjereni na normalnu servisnu liniju tvrtke.

FISKER OCEAN Najnekvalitetniji auto na svijetu gubi 69 % vrijednosti nakon dva mjeseca!

Fisker je, kao i većina proizvođača, svojim kupcima nudio besplatnu uslugu pomoći na cesti tijekom garancije koja je pokrivala šest godina ili 100.000 kilometara. Fiskerova pomoć na cesti, reklamirana kao dostupna '24 sata dnevno, 365 dana u godini', pokrivala je potencijalne probleme kao što su mehanička onesposobljenost, probušene gume, gubitak snage, zaključavanje vozila i slično... S obzirom na "kvalitetu" Oceana o kojoj smo već mnogo puta pisali očito je da su imali pune ruke posla. 

NEVJEROJATNO Još dokaza: Evo zašto je ovo najnekvalitetniji auto na svijetu

Električni startup se posljednjih mjeseci bori s teškim financijskim problemima. Tvrtka, koja je već angažirala stručnjaka za restrukturiranje, suočava se s tužbama zbog neplaćenih naknada. Austrijska podružnica tvrtke nedavno ej bankrotirala, a proizvođač Magna Steyr, jedin tvornica u kojoj se Ocean proizvodio je najavio da više neće raditi ove autombile. 

HENRIK FISKER Je li on je najveći prevarant u povijesti auto industrije?

Tvrtka je navodno interno obavijestila zaposlenike o mogućnosti masovnih otpuštanja od 28. lipnja ove godine. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.