Početna Novosti 48 pregleda

I Suzuki pogrešno ispitivao potrošnju goriva i emisiju plinova

suzuki afera
Vidi galeriju 1/4
I Suzuki pogrešno ispitivao potrošnju goriva i emisiju plinova I Suzuki pogrešno ispitivao potrošnju goriva i emisiju plinova I Suzuki pogrešno ispitivao potrošnju goriva i emisiju plinova I Suzuki pogrešno ispitivao potrošnju goriva i emisiju plinova

Svaki tjedan proizvođač jedan. Afere u vezi sa pogrešnim testiranjima potrošnje goriva i ispuha na vozilima niču kao gljive poslije kiše

Počelo je Volkswagenovom Dieselgate aferom, nastavilo se Opelovom i na kraju zamalo upropastilo Mitsubishi. Afere u vezi s pogrešnim testiranjima potrošnje goriva i emisijama štetnih plinova ne jenjavaju. Valjda izjedani grižnjom savjesti svi su polako počeli priznavati kako su u nekome razdoblju nepravilno testirali vlastita vozila.

suzuki afera | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Pitamo se gdje je kraj? Hoće li Volkswagen samo zato što je bio prvi kojega se otkrilo, morati pretrpjeti najveće sankcije? U redu, japanski se Mitsubishi zbog četvrt stoljeća pogrešnih testiranja potrošnje zamalo ugasio. U posljednji ga je čas, po cijeni od 2,2 milijarde dolara, spasio 'veliki brat' Nissan.

suzuki afera | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Još jedan proizvođač danas je priznao 'krivicu'. Suzuki, četvrti najveći japanski proizvođač automobila, navodno je od 2010. testirao potrošnju goriva i emisiju štetnih plinova na način koji nije u skladu s japanskim regulativama. I to na čak 16 modela. U cijelu priču upleteno je 2,1 milijun vozila. Suzuki je, ruku na srce, ponovnim ispitivanjima utvrdio kako odstupanja u deklaracijama nema pa stoga neće biti povlačenja vozila.

suzuki afera | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Pitanje je jesu li svi proizvođači automobila u nekome razdoblju proizvodnje i testiranja novih modela malo iskrivili ili prilagođavali testiranja kako bi rezultati bili u zadanim okvirima? Možda jesu, ali još nisu otkriveni. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.