Početna Off 10 pregleda

Snimka testiranja cestovne verzije brutalnog hibrida

MCLAREN P1 GTR
Vidi galeriju 1/2
Snimka testiranja cestovne verzije brutalnog hibrida Snimka testiranja cestovne verzije brutalnog hibrida

McLaren je odlučio udovoljiti bogatim vlasnicima modela P1 i odlučio složiti izvedenicu P1 GTR-a za cestu. Donosimo najnoviju snimku testiranja razvojnog modela

McLarenov P1 GTR dizajniran je isključivo za uporabu na stazi, ali neki vlasnici mogli uskoro voziti svoje primjerke na cesti zahvaljujući planovima razvojnog tima McLarena da stvore legalnu verziju za cestu. U slučaju da ste zaboravili, P1 GTR ima snažniji, 986 konja jaki motor za razliku od P1 i njegovog hibridnog pogonskog sklopa. Također, ima proširenu karoseriju, ekstremnije postavke ovjesa, te su provedene opsežne promjene za redukciju težine. McLaren P1 GTR za cestovnu uporabu razvija britanska tvrtka Lanzante.

MCLAREN P1 GTR | Author: YouTube foto: YouTube

Ova tvrtka stoji iza McLarena F1 iz 1995. godine kojim su pobjedili u utrci 24 sata Le Mansa i od tada služi kao servisni centar za stvaranje cestovnih i trkaćih McLarena. U nedavnom intervjuu, Dean Lanzante je otkrio detalje o projektu P1 GTR cestovnog automobila. Više od 40 P1 GTR-a je prodano, svi samo postojećim korisnicima P1. Izmjene potrebne za pretvaranje GTR-a u cestovno legalan automobil razlikovat će se ovisno o tome gdje ga pojedini vlasnik želi koristiti. Kako izgleda testiranje novog McLarena P1 GTR pogledajte u videu.

Najvažnije, Lanzante je objasnio da će njegova tvrtka osigurati da izvedba P1 GTR cestovnog automobila i dalje bude razinu iznad regularnog P1. To podrazumijeva da će biti lakši, imati više snage, bolja aerodinamička svojstva i druge trkaće karatkeristike. Iako nisu uključeni u njega, cjelokupni projekt ima McLarenov blagoslov. Konačan rezultat bit će superautomobil koji će vlasnici moći voziti na kojoj god stazi žele, zabaviti se isprobavajući svoje automobile do krajnjih granica, a onda krenuti natrag kući, sve to bez potrebe za prikolicom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.