Početna Off 16 pregleda

Top deset trenutaka Ayrtona Senne za anale

Ayrton Senna

Najveći vozač svih vremena preminuo je na današnji dan. Oduševljavao je svjetski moto sport i davao uvijek najbolje od sebe. Bio je skroman i brz, vraški brz.

Prvog svibnja 1994. godine, moto svijet je potresla šokantna smrt trostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Ayrtona Senne na San Marino Grand Prixu. Kako bi se prisjetili njegovog nevjerojatnog talenta, sastavili smo deset trenutaka koji pokazuju kakva je legenda bio:

1. Dominacija u Donington Parku 1993. godine

2. Senna pomaže spasiti Comasa

3. Pobjeđivao je najbolje

4. Prva od mnogih pobjeda

5. Nevjerojatni dueli

6. Savršen rad nogu

7. Kralj Monaka

8. Pobjeda na domaćem terenu

9. Majstor kartinga

10. Kišni čovjek

Kad je Senna velikom brzinom ušao u Tamburello zavoj u sedmom krugu utrke San Marina, njegov automobil izletio je sa staze pri brzini od oko 307 km/h i udario u betonski potporni zid sa 233 km/h. Telemetrija je pokazala Sennino kočenje u vremenu od dvije sekunde prije udara. U roku od dvije minute od nesreće, Senna je iznesen iz svog bolida od strane prof Watkinsa i njegova liječničkog tima, uključujući i anesteziologa, Giovannija Gordinija. Pomoć mu je pružena odmah pored bolida, ali Sennino srce davalo slabe znakove, uz značajan gubitak krvi (oko 4,5 litara). Zbog Senninog lošeg neurološkog stanja, profesor Watkins na licu mjesta obavlja traheotomiju i traži hitni zračni prijevoz Senne u bolnicu Maggiore Bologna. U 18:40, šef bolničkog hitnog odjela, dr Fiandri dao je izjavu o Senninoj smrti, ali službeno vrijeme smrti prema talijanskom zakonu vodi se 14:17, tada se smatra da su mu prestale funkcionirati moždane funkcije. Počivao u miru, Senna!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.