Foodtruck je koncept bistroa, pokretnog restorana, kojim marka Peugeot pokazuje kako nije zaboravila svoje početke koje njeguje do današnjeg dana. Počela je izradom mlina i milinaca vezanih uz gastronomiju i hranu, te bicikla i skutera pa sve do najmodernijih automobila
Na tržnici Carreau du Temple u Parizu pretpremijerno je pokazan konceptni automobil Peugeot Foodtruck. Riječ je o inovativnom spoju novih doživljaja u službi pokretnog i kvalitetnog restorana. Peugeot Design Lab, studio za globalni dizajn marke Peugeot, osmislio je i dizajnirao Peugeot Foodtruck, nazvan Le Bistrot du Lion, koji se 14. travnja seli na Milanski tjedan dizajna 2015., nakon čega će se pridružiti Francuskom paviljonu na Svjetskoj izložbi u Milanu koja je ove godine usmjerena na temu 'Hrana za planet, energija za život'.
Nije nimalo slučajno što je povijest marke Peugeot započela prije više od dva stoljeća u Francuskoj, zemlji gastronomije i automobila, jer ta dva umijeća počivaju na točnosti, istraživanju i inovaciji. Već 1810. godine, obiteljski mlin za žito Peugeot prenamjenjuje se za proizvodnju oštrica za pile. Industrijska pustolovina brzo se razvija i donosi 1840. godine prvi mlinac za kavu Peugeot, potom 1874. prvi mlinac za papar Peugeot čiji mehanizam ima doživotno jamstvo. 1882. godine na svijet dolazi prvo prometalo Peugeot, bicikl Grand Bi, a ubrzo nakon toga i drugo vizionarsko ostvarenje, prvi automobil Peugeotv. Otad je Peugeot na ceste Peugeot svijeta stavio više od 65 milijuna vozila.
U 2015., Peugeot je jedina marka na svijetu koja se još uvijek aktivno bavi proizvodnjom predmeta namijenjenih „umjetnosti blagovanja“, kao i dizajnom i proizvodnjom osobnih prijevoznih sredstava - automobila, bicikla, skutera - koji se proizvode u milijunima primjeraka. Dvjesto godina duga tradicija plodnih kreacija, domišljatosti i dizajna, ponovno se sreće danas kada se rađa inovativni koncept „food truck“, jedinstvena vizija marke Peugeot pokretnog restorana za pružanje zadovoljstva i osjetilnog užitka.
Peugeot Foodtruck sa sobom nosi sve što je potrebno kako bi se više od 30 gostiju udobno smjestilo vani pokraj restorana Le Bistrot du Lion s priborom za jelo, tanjurima, visokim stolovima i suncobranima. I sve to na odgovoran način jer Le Bistrot du Lion ne dopušta ni trunku otpada nakon degustacije. Ljubitelji hrane neće propustiti ni najmanji pokret kuhara na djelu zahvaljujući zaslonu od 46 inča i kompletu od 8 srednjetonskih i 32 visokotonska zvučnika marke Focal raspoređenih između furgona i njegove prikolice. Zvučnici Focal iznimno vjerno reproduciraju i najmanje pucketanje hrane na pločama za kuhanje. Jednako tako snažno reproduciraju zvuk kada se spoje na DJ-miksetu restorana Le Bistrot du Lion koju su prvi iskušali francuski DJ-evi Adriano i The Reflex.
Kuharima je na raspolaganju svaki tip kuhinje: gastronomska, fuzijska i molekularna kuhinja. Ugrađene su četiri grill i indukcijske ploče te jedna friteza. Ventilacijski sustav osigurava kvalitetu zraka, dok rashladni prostor u podvozju od 400 litara jamči svježinu hrane. Rashladni element od 350 litara čuva piće na hladnom dok profesionalni aparat za kavu nudi zamamni espresso.
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.