Početna Novosti 9180 pregleda

Tko je jurio, jurio je: Njemačka uvodi ograničenje na 'autobahnu'?

FOTO: Auto start Arhiva

Njemačka vlada razmatra uvođenje brojnih mjera ne bi li se smanjilo zagađivanje okoliša, koje uzrokuju automobili. Među tim mjerama je i uvođenje ograničenja brzine na svim dionicama autocesta

Bugattijem jurio 400 km/h na Autobahnu | Author: YouTube foto: YouTube

Osim toga, Nacionalno vijeće, koje se bavi zagađenjem okoliša uzrokovanim prometom, predložilo je vladi i povećanje poreza na gorivo. Pred Vladom je težak zadatak, jer mora zaštititi životnu sredinu, a mora sačuvati snažnu automobilsku industriju, koja je jedan od glavnih faktora njemačkoga gospodarstva. Ako se usvoje predložene mjere, gospodarstvo bi moglo biti ugroženo, a  ako Njemačka ne zadovolji standarde o emisiji štetnih ispušnih plinova koje je propisala Europska unija, očekuju ju visoke kazne.

Author: Auto start Arhiva foto: Auto start Arhiva

Među predloženim mjerama za smanjenje zagađenja zraka, koje bi stupile na snagu 2023. godine, su i uvođenje ograničenja brzine na 130 km/h na svim dionicama autocesta u Njemačkoj te povećanje poreza na gorivo. Predviđeni su i poticaji za kupovinu električnih i hibridnih automobila. Ove mjere navodno bi rezultirale zadovoljavanjem barem pola propisanih kriterija o emisijama štetnih ispušnih plinova.

Author: Auto start Arhiva foto: Auto start Arhiva

Konačan izvještaj o ovoj temi Njemačka vlada će dobiti krajem ožujka, a njega će potom njemačke vlasti uvrstiti u prijedlog zakona o klimatskim promjenama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.