Početna Novosti 39 pregleda

Svaka čast: Audi jedini pazi na kralježnicu svojih zaposlenika

1
Vidi galeriju 1/4
Svaka čast: Audi jedini pazi na kralježnicu svojih zaposlenika Svaka čast: Audi jedini pazi na kralježnicu svojih zaposlenika Svaka čast: Audi jedini pazi na kralježnicu svojih zaposlenika Svaka čast: Audi jedini pazi na kralježnicu svojih zaposlenika

Ovi tehnološki dodaci preuzimaju silu koju inače trpe mišići radnika, pa tako uvelike olakšavaju posao i čuvaju fizičko zdravlje zaposlenika.

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Tvrtka Audi želi olakšati svakodnevni posao svojim zaposlenicima, a ujedno i mogućnost od ozlijeda svesti na minimum. Kako bi smanjili učestalost ozljeda leđa na radnom mjestu, svoje su zaposlenike na određenim radnim mjestima opremili egzoskeletonskim dodacima i protezama.

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Ovaj pilot projekt zaživio je u tvorničkim pogonima u Ingolstadtu i Neckarsulmu, a ako se pokaže uspješnim mogao bi biti potpuno uveden u bliskoj budućnosti. Egzoskeleton je težak samo tri kilograma, a zaposlenik ga na sebe stavlja poput djela odjeće.

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Povezan je s kukovima i obuhvaća prepone i ramena, a kako Audi tvrdi, osobe koje nose ovaj uređaj osjećaju 20 do 30 posto manje bolova u leđima i ostatku tijela. Testiranje ovih pomagala trenutno je aktualno u nekoliko različitih zona proizvodnje, od dva do sedam sati dnevno. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.