Početna Auto 109 pregleda

Ferrari 488 Challenge: Jurilica najavljena samo za imućne

Ferrari 488 Challenge
Vidi galeriju 1/5
Ferrari 488 Challenge: Jurilica najavljena samo za imućne Ferrari 488 Challenge: Jurilica najavljena samo za imućne Ferrari 488 Challenge: Jurilica najavljena samo za imućne Ferrari 488 Challenge: Jurilica najavljena samo za imućne Ferrari 488 Challenge: Jurilica najavljena samo za imućne

Ferrari je predstavio novi model 488 Challenge, koji je ujedno i najsnažniji i najbrži Challenge model ikad prikazan

Poštujući dosadašnju tradiciju, Ferrari je ovih dana službeno predstavio i tzv. Challenge verziju svog novog modela 488, namijenjenu privilegiranim vlasnicima koji se natječu u okviru Ferrari Challenge trkaće serije. 

Ferrari 488 Challenge | Author: Ferrari foto: Ferrari

Službeni debi Ferrari 488 Challenge imao je na završnoj trkaćoj svečanosti, popularnom Finali Mondiali događaju, koji se ove godine održao na čuvenoj stazi Daytona u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ferrari 488 Challenge | Author: Ferrari foto: Ferrari

Automobil pokreće 3,9-litreni V8 turbo motor, koji čini 488 Challenge najsnažnijim Challenge modelom dosad, iako cifra o snazi agregata nije javno deklarirana (488 GTB razvija 660 KS). Istovremeno, ovo je i prvi Challenge model pokretan turbo motorom.

Ferrari 488 Challenge | Author: Ferrari foto: Ferrari

 Naravno, imajući u vidu da je 488 Challenge pripremljen za trkaće nastupe, Ferrari je “skratio” prijenosne odnose u mjenjaču, te ovaj model sad ima 10% bolje ubrzanje u odnosu na posljednji Challenge model - 458 Challenge EVO. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.