Početna Off 23 pregleda

Najbrža zamjena kotača na svijetu na serijskom automobilu

GUINNESS WORLD RECORD
Vidi galeriju 1/3
Najbrža zamjena kotača na svijetu na serijskom automobilu Najbrža zamjena kotača na svijetu na serijskom automobilu Najbrža zamjena kotača na svijetu na serijskom automobilu

Njemački tim od četiri mehaničara ručno je zamijenio kotače na automobilu za samo 59,62 sekundi te se upisao u Guinnessovu knjigu svjetkih rekorda u ovoj kategoriji

Njemačka tvrtka 'kfzteile24' koja se bavi prodajom auto dijelova i popravcima automobila organizirala je natjecanje u najbržoj zamjeni kotača na automobilu Ford Focus s ciljem uvrštenja u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda. Kako se može pročitati na internetskim stranicama Guinness World Records-a najbržu zamjenu kotača na automobilu bez upotrebe alata pokretanih motorom postavila je ekipa od četiri mehaničara kojima je za skidanje kotača, podizanje vozila dizalicom i stavljanje novih kotača trebalo samo 59,62 sekundi. 

Stari svjetski rekord iznosio je 1 minutu I 23,85 sekunde, a novi je od njega bio brži za čak 24,23 sekunde. Dečkima svaka čast, mogli bi ih angažirati na utrkama Formule 1.

GUINNESS WORLD RECORD | Author: Guinness World Records foto: Guinness World Records

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.