Početna Novosti 76 pregleda

Obavezno pogledajte EU oznaku prije kupnje nove gume

EU OZNAKA ZA GUME
Vidi galeriju 1/2
Obavezno pogledajte EU oznaku prije kupnje nove gume Obavezno pogledajte EU oznaku prije kupnje nove gume

EU oznaka na gumama sve više utječe na odluku o kupnji - kod više od dvije trećine potrošača koji su kupili nove gume na odluku o kupnji utjecala je EU oznaka za gume

Širom Europe milijuni guma imaju standardiziranu europsku oznaku za gume koja je nastala na inicijativu EU s ciljem osiguravanja jasnih informacija za potrošače o sigurnosti i izdržljivosti guma. Istraživanje je pokazalo da je kod više od dvije trećine potrošača koji su kupili nove gume na odluku o kupnji utjecala EU oznaka za gume. Prema podacima ispitivanja tvrtke IPSOS MarketQuest na šest europskih tržišta 54% kupaca već je upoznato s EU oznakom. Od toga ih je 71% uvažavao kategorije u koje su gume bile svrstane prilikom odluke o novoj kupnji.

EU OZNAKA ZA GUME | Author: GOODYEAR foto: GOODYEAR

U ispitivanju je isto tako utvrđeno da je za 52% vozača osobnih vozila najvažnije mjerilo koje utječe na odluku o kupnji nove gume prianjanje na mokroj površini. Dobru iskoristivost goriva koju omogućuje manji otpor kotrljanja guma vozači stavljaju na drugo mjesto (47% potrošača). EU oznaka za gume ima sve veći utjecaj i na europske vozne parkove s gospodarskim vozilima. Ispitivanje je pokazalo da više od polovice (54%) prijevoznika pri kupnji novih guma uvažava EU oznaku. Usprkos tome za dvije trećine prijevoznika (66%) još uvijek je najvažniji podatak iskoristivost goriva. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.