Početna Novosti 30 pregleda

Smanjenje troškova: I Tesla će se proizvoditi u Kini

1
Vidi galeriju 1/2
Smanjenje troškova: I Tesla će se proizvoditi u Kini Smanjenje troškova: I Tesla će se proizvoditi u Kini

Bilo je pitanje vremena. Tesla započinje graditi proizvodne pogone u Šangaju, prenosi The Wall Street Journal. Proizvođač električnih automobila postigao je dogovor s lokalnom vladom te planira izgradnju vlastite tvornice u šangajskoj "free-trade" zoni. Kako kažu, ovaj sporazum je jedinstven.

1 | Author: Tesla foto: Tesla

Za razliku od drugih stranih proizvođača koji ulaze u partnerstvo s lokalnim proizvođačima koji potom za njih proizvode i sklapaju automobile, Tesla će imati vlastitu tvornicu. Kina želi ubrzati usvajanje električnih vozila na svojim cestama, štoviše, nedavno je potvrđeno kako u budućnosti planira zaustaviti prodaju benzinskih i dizelskih automobila na svome tržištu.

1 | Author: Tesla foto: Tesla

Iako su u Tesli nedavno izjavili kako većinu svoje proizvodnje planiraju zadržati u Americi, ova Teslina vijest o gradnji tvornice u Šangaju svojevrsno je iznenađenje.

Prošle godine više od 15 % Teslina ukupnog prihoda došlo je s najvećeg svjetskog tržišta automobila. Iznos je utrostručen do čak milijarde dolara u Kini, koja bi s vremenom mogla postati najveće tržište za Teslu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.