Početna Auto 2544 pregleda

Je li ovo jedan od najljepših oldtimera?

Mercer-Cobra Roadster
Vidi galeriju 1/9
Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera Unikatni Mercer-Cobra Roadster jedan je od najlljepših i najelegantnijih oldtimera

Kad se osvrnemo na dizajn automobila nakon Drugog svjetskog rata, neki izgledaju poprilično moderno i za današnje pojmove. Mercer-Cobra Roadster iz 1965. jedan je od takvih, bezvremenih automobila

Za njegov je izgled zaslužan legendarni Chryslerov dizajner Virgil Exner. Iako je imao veze u Chrysleru, imao je osjećaj kako Mercer-Cobra treba poseban tretman. Stoga je odlučio dodatno stvari začiniti suradnjom s talijanskom tvrtkom za karoserijski dizajn ‘Carrozzeria Sibona-Basano’. Ispod poklopca se nalazi Cobra V8,motor  opremljen četverostupanjskim ručnim mjenjačem.

Koenigsegg Agera RS Thor i Vader THOR i VäDER Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu dvama posebnim primjercima

Mercer-Cobra Roadster | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Nakon što se automobil pojavio u medijima, bio je vlasništvo nekoliko respektabilnih kolekcionara, da bi završio u kolekciji obitelji Lyon. Pojavio se na aukciji 2011. godine pa je prodan za 562 tisuće eura, što nije mnogo, ako se uzmu u obzir rijetkost i ljepota automobila.

Mercer-Cobra Roadster | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.