Početna Auto 3273 pregleda

VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eura

Vidi galeriju 1/8
VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eurA VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eurA VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eurA VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eurA VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eurA VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eurA VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eurA VIDEO: Legendarni BMW M1 može biti vaš za 743 tisuće eurA

Ovaj automobil ne treba posebno predstavljati, dovoljno je samo reći kako je to vjerojatno jedan od najtraženijih BMW-ovih kolekcionarskih primjeraka. Rijetko ga se viđa na cesti, s obzirom na to da su proizvedena samo 453 primjerka, a 20 su trkaći

Ovo je vjerojatno jedan od najočuvanijih primjeraka. Proizveden je 1981. godine i još uvijek ima prvu, originalnu boju 'Alpine White'. Doduše, postoji poneki detalj koji nije odolio zubu vremena, no za automobil star 37 godina, koji još nije bio restauriran, izgleda više nego odlično.

Author: MotorGT foto: MotorGT

Prvi dom bio mu je u Meksiku, a poslije je završio u Kaliforniji, gdje je kod drugoga vlasnika bio trideset godina. Sve do danas, kada je u potrazi za novim domom. Izuzev aluminijskih naplataka BBS, sve ostalo je u originalnom stanju. Tu je još uvijek originalni, tvornički ugrađen radiouređaj, kompletna unutrašnjost još je u originalnim tkaninama, svjetla, elektronika i svi ostali sklopovi rade bez pogreške.

Author: MotorGT foto: MotorGT

Ovo je uistinu prava M1 vremenska kapsula. Automobil je prešao samo 12.186 kilometara, a motor je također u stanju kao prvoga dana. Redni 3,5-litreni šesterocilindraš raspolaže s 274 'konja' i 330 Nm okretnoga momenta. Uz ovaj izuzetni BMW M1 dolaze sva originalna dokumentacija, servisna knjižica, računi servisa, a novi vlasnik dobit će i pripadajuću putnu torbu.

Author: MotorGT foto: MotorGT

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.