Početna Novosti 7127 pregleda

Ovo je novi Ford koji je nastao na osnovi Volkswagena

FOTO: Twitter

Vozilo će vjerojatno imati robustan izgled koji podsjeća na Fordove kamionete i SUV-ove koji se prodaju u SAD-u

Ford je otkrio još jedan teaser za novi električni SUV, prvi model koji će nastati na Volkswagenovoj MEB platformi koja je osnova za Volkswagen ID modele.  Novi Fordov električni SUV, koji će biti predstavljen 21. ožujka, na fotografiji pokazuje mali dio prednje maske i odbojnika, dok je ostatak automobila prekriven "plahtom". Zanimljivo, ovaj teaser nije objavio sam Ford već ga je na Twitteru objavio Martin Sander, šefa Fordovog Model e teama u Europi.

Kao i kod prethodnih teasera, na fotografiji se ne vidi mnogo no uz pomoć raznih špijunskih fotografija dolazimo do zaključka kako će auto biti pomalo "kutijast" i tako dosta drugačiji od Volkswagena ID.4. Vozilo će vjerojatno imati robustan izgled koji podsjeća na Fordove kamionete i SUV-ove koji se prodaju u SAD-u.

Zatvorena rešetka hladnjaka sadrži iznenađujuće veliki znak Forda koji je, prema Sanderu, "osvježen briljantnom bijelom bojom za novu generaciju električnih automobila". Ispod registarske pločice nalazi se široki usisnik zraka s radarskim senzorom u sredini za sustave pomoći vozaču i sigurnosti.

Na objavljenoj fotografiji se se pored ovog auta može vidjeti još jedan. Špekulira se da se radi o je sportskom crossoveru koji bi bio  ekvivalent Volkswagenovom ID.5. Oba se sklapaju u tvornici u Kölnu i razvijeni su u Europi prvenstveno za europsko tržište. 

Author:

Iako je najvažnija tehnologija iz Volkswagena sada je jasno da će vanjski dizajn biti potpuno drugačiji, a isto se očekuje i za unutrašnji. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Ford koristiti vlastiti SYNC4 ili će usvojiti VW-ov infotainment sustav koji je često meta kritika. 

Kao što ste vjerojatno čuli, Fordova europska ponuda modela je usred velike promjene: Mondeo je ukinut prošle godine, a Fiesta će se postupno ukinuti u lipnju 2023. Focus će se ukinuti 2025. godine, a čak je i budućnost Kuge neizvjesna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.