Početna Auto 2069 pregleda

BMW 507 star 60 godina prodan za 4,2 milijuna eura

FOTO: Bonhams

Aukcijska kuća Bonhams nedavno je licitirala izuzetan primjerak BMW-a 507

Author: Bonhams foto: Bonhams

Riječ je o automobilu proizvedenome 1957. godine, koji je bio u vlasništvu legende motosporta Johna Surteesa, a obožavao ga je i vozio cijeli život. Često je njime putovao na utrke, uživajući u vožnji alpskim prijevojima. Tvornički mu je dorađen motor i povećana snaga, a u dogovoru s Dunlopom dobio je i disk kočnice na prednje kotače. 

Author: Bonhams foto: Bonhams

Kad je Surtees prešao u svijet autoutrka i potpisao ugovor s Ferrarijem, Enzo mu je naredio da mora voziti neki njegov automobil, ali Surtees je, unatoč tome, uz Ferrari zadržao i BMW. Gotovo i ne postoji značajniji i karizmatičniji primjerak nekoga BMW-ova automobila u devedeset godina proizvodnje. 

Author: Bonhams foto: Bonhams

Sada, nakon samo godinu dana od Surteesove smrti, ponuđen je na aukciju te se procjenjivalo kako će postići cijenu od 2,2 do 2,8 milijuna eura. Na kraju je prodan za 4,2 milijuna eura te je tako postao najskuplji BMW 507 ikad.

Author: Bonhams foto: Bonhams

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.