Početna Auto 7427 pregleda

Stari sovjetski kamion brži od Porschea Caymana i BMW-a M2

Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2
Vidi galeriju 1/6
Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2 Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2 Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2 Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2 Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2 Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2

Uz dobar novi motor i dobre majstore svako vozilo može juriti samo tako, a pravi pokazatelj toga je i ovaj stari ruski kamion ZIL-130

Ruski kamion ZIL-130 proizvodio se čak 30 godina i napravljeno je skoro 3,5 milijuna komada, pa u Rusiji svakako zaslužuje status legende. Služio je kao cisterna, prevozio je zemlju, građevinski materijal pa čak i rakete, ali nikada nije bio predviđen za utrke ubrzanja. Sve do danas.

Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2 | Author: YouTube foto: YouTube

Poznati YouTube kanal AcademeG odlučio je napraviti odličan projekt. U stari kamion težak 4,3 tone ugrađen je motor V8 iz razbijenoga BMW-a X5 M. Uz malo modificiranja ovaj motor razvija više od 700 konjskih snaga, koje šalje na sva četiri kotača. S takvom snagom ga sigurno ne bi trebali podcijeniti. 

Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2 | Author: YouTube foto: YouTube

Podsjetimo, Porsche Cayman pokreće 3,4-litreni motor koji razvija 330 konjskih snaga, a novi BMW M2 pokreće 3-litreni redni 'šestak' s 370 konjskih snaga. Iako oba protivnika imaju znatno manju snagu, također imaju i znatno manju masu i bolju tehnologiju, pa su tako veće šanse za pobjedu, ali to im nije pomoglo.

Stari sovjetski kamion brži od Porsche Caymana i BMW-a M2 | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.