Početna Novosti 565 pregleda

BMW planira elektrificirati sve svoje modele M

BMW M5 Competition
FOTO: BMW

Šef BMW-ova Odjela M, Frank Van Meel nedavno je otkrio kako su automobili M s prednjim pogonom izazov za bavarskoga proizvođača, a čini se kako se priprema još zanimljivih novosti za automobile s oznakom M

BMW M5 Competition | Author: BMW foto: BMW

Van Meel je rekao kako će automobili serije M biti elektrificirani do kraja sljedećega desetljeća. 'To će se dogoditi postupno, korak po korak. Najvažnije pitanje ovoga trena je pitanje vremena. Kada je pravi trenutak za taj potez? Ako zakasniš, zakasnio si no ako uraniš, nemaš tehnologiju koja će moći sve svesti na odgovarajući nivo. Pogledajte današnje elektrifikacijske komponente, one su poprilično teške, a ukupan odnos mase i snage je ključna stvar u ovoj priči’, dodao je Van Meel.

BMW M5 Competition | Author: BMW foto: BMW

Sve rečeno je realno. Trenutak za taj potez trebao bi biti dobro pogođen, a čini se kako bi iduće desetljeće moglo biti najbolje razdoblje za razvoj elektrificiranih modela M. BMW je, dakle, na svome putu ka elektrifikaciji, s planom da će 15 do 20 posto proizvedenih automobila biti elektrificirano do 2025. godine.

BMW M5 Competition | Author: BMW foto: BMW

Van Meel kaže kako se boji klevete i skeptika no uvjeren je kako će uspjeti u onome čemu BMW teži, a to je da će se automobili M i dalje voziti kao automobili M. Rekao je kako je nebitno kakva će biti konfiguracija pogona u BMW-u M3. Sve što želi je da se M3 vozi kao M3. Njegov najbolji komentar na ovu situaciju je: ‘Osnovni cilj nije toliko usmjeren na komponente i tehnologiju, već filozofiju’.

USKORO Zaštićeni nazivi: BMW priprema tri nova M automobila?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.