Početna Novosti 14 pregleda

Mobilna aplikacija hrvatske policije za veću sigurnost

MOBILNA APLIKACIJA
Vidi galeriju 1/2
Mobilna aplikacija hrvatske policije za veću sigurnost Mobilna aplikacija hrvatske policije za veću sigurnost

Mobilna aplikacija 'MUP-Sigurnost i povjerenje' prva je po broju preuzimanja - u samo 3 dana zabilježila je više od 12.500 preuzimanja te je tako postala prva aplikacija po broju preuzimanja u Hrvatskoj

Mobilna aplikacija „MUP-Sigurnost i povjerenje“, kojom građani, putem pametnih mobilnih telefona mogu prijaviti kaznena djela, prekršaje i ostale događaje iz djelokruga rada hrvatske policije, u samo 3 dana zabilježila je više od 12.500 preuzimanja te je tako postala prva aplikacija po broju preuzimanja u Hrvatskoj.

Građani su aplikaciju najviše instalirali na Operativni sustav Android, potom na iOS i OS Windows Phone. Inače, aplikacija je dio projekta „E-policija“, a izrađena je s detaljnim uputama kako na brz način, uz fotografiju sumnjivog događaja, obavijestiti policiju o potencijalnom prekršaju ili kaznenom djelu. Time su proširene mogućnosti na koje građani policiji mogu dojaviti razne događaje kada možda iz sigurnosnih razloga nisu u mogućnosti obaviti poziv.

MOBILNA APLIKACIJA | Author: PUZ foto: PUZ

Načelnik Borovec je naglasio da građani mogu neprimjetno fotografirati neki događaj te ga u nekoliko jednostavnih koraka dostaviti policiji, ne izlažući se nepotrebnom riziku, kao svjedoci događaja. Slikovna poruka je bogatija informacijama i tako će pomoći policiji pri određivanju prioriteta ili odlučivanja koliko policijskih službenika poslati na intervenciju, a poželjno je navesti i adresu snimljenog događaja. Prema koordinatama poruka se šalje nadležnoj policijskoj upravi.

Dodao je da će policijski službenici u Operativno komunikacijskom centru moći procijeniti žurnost postupanja i prema tome poslati najbližu policijsku ophodnju. Dojave mogu biti anonimne, ali isto tako može se i ostvariti komunikacija s policijskim službenicima u operativnom dežurstvu. Uz fotografiju, poželjno je da građani upišu i komentar, odnosno opis događaja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.