Početna Novosti 5706 pregleda

Što će vam bicikl? Za vožnju ovoga mini Citroëna ne treba vozačka

Za ovaj Citroen ne treba vozačka

U nekoj bliskoj budućnosti ovo bi mogao biti minijaturni gradski Citroën kojim ćemo ići u šoping ili na posao. Doseg bi mu bio 100 km, maksimalna brzina 45 km/h, a punjenje bi trajalo dva sata

Citroën je uoči sajma u Ženevi otkrio svoj novi konceptni automobil za koji njegovi tvorci misle kako bi nam mogao zamijeniti moped ili bicikl za kratkih gradskih vožnji. Ami One je minijaturni automobil dug 2,5 metara, s dovoljno mjesta za dvoje putnika, Ta fancuska kompanija navodi kako bi njegov doseg bio 100 kilometara, a maksimalna brzina 45 km/h, zbog čega ne bi smio na autocestu. 

Za ovaj Citroen ne treba vozačka | Author: Citroen foto: Citroen

Punjenje baterije trajalo bi dva sata. Usporedbe radi, kraći je od Smarta, metar i pol će biti širok, a težak samo 425 kilograma. Kao i slabiji Renault Twizy, Ami One mogao bi se registrirati kao laki četverocikl (AM), a kako biste ga vozili trebate imati 14 godina. Bio bi i iznimno dostupan i to tako da ga otključavate QR kodom na kvaki.

Za ovaj Citroen ne treba vozačka | Author: Citroen foto: Citroen

Francuzi zamišljaju ovo kao vozilo koje bi se dijelilo pa bi se kroz aplikaciju u raznim servisima mogao koristiti nekoliko minuta ili unajmiti za cijeli vikend, a oni koji žele mogli bi ga rezervirati na nekoliko mjeseci. Maleni automobil imat će bežično punjenje mobitela, 5-inčni ekran i jednostavno sučelje kojim se upravlja glasom, a uobičajene zvučnike zamijenio bi jedan Bluetooth zvučnik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.