Početna Off 48 pregleda

Kamion koji spašava živote: Opremili ga velikim ekranima

SIGURNI KAMION

Samsung je na svoje kamione u Argentini postavio kamere na prednji kraj i velike ekrane na stražnji dio kako bi vozači iza kamiona imali bolji pregled ceste

Koliko god retrovizora i kamera imali na svom automobilu i dalje je nemoguće vidjeti ispred kamiona kojeg morate obići na nekoj manjoj cesti – piše 24sata.hr. Ono što većina nas radi je da se pomičemo prema lijevoj traci kako bi vidjeli dolazi li nam promet iz suprotnog smjera i možemo li sigurno krenuti u pretjecanje. Tada pomislimo i da mora biti bolji način da ovo obavimo, a u Samsungu su to i smislili.

Potaknuti statistikom kako svakog sata u prometu pogine jedna osoba u Argentini, korejski je div u toj zemlji napravio 'Safety Truck', sigurni kamion koji su opremili kamerom na prednjem kraju i velikim ekranima na stražnjem dijelu preko kojih vozači mogu vidjeti što se nalazi ispred kamiona. Iako se radi o tehničkoj demonstraciji, možda i neće biti nemoguće ovako nešto zamisliti na kamionima kroz koju godinu, osobito uz sve niže cijene elektronike. 

Pitanje je naravno, koliko je i ovakvo rješenje sigurno. Bi li vas ovakav sustav ometao da ste u autu iza kamiona?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.