Početna Auto 9 pregleda

Kompaktna limuzina s voznim svojstvima superautomobila

PEUGEOT 308 R HYBRID
Vidi galeriju 1/7
Kompaktna limuzina s voznim svojstvima superautomobila Kompaktna limuzina s voznim svojstvima superautomobila Kompaktna limuzina s voznim svojstvima superautomobila Kompaktna limuzina s voznim svojstvima superautomobila Kompaktna limuzina s voznim svojstvima superautomobila Kompaktna limuzina s voznim svojstvima superautomobila Kompaktna limuzina s voznim svojstvima superautomobila

Peugeot 308 R Hybrid je benzinski plug-in hibrid s pogonom na sva četiri kotača , ima mjesta za samo četiri putnika, a raspolaže najvećeom snagom od 500 KS, što garantira performanse dostojne super automobila. Proizvodi se u Kini i prodavat će se na kineskom tržištu

Peugeot 308 je u segmentu C od izlaska na tržište osvojio više od 280.000 ljubitelja automobila širom svijeta. Najnovija hibridna verzija 308-ice pripremljena za autosalon u Šangaju proizvodi se u Kini i prodavat će se na kineskom tržištu. Peugeot 308 R Hybrid je benzinski plug-in hibrid s pogonom na sva četiri kotača , ima mjesta za samo četiri putnika, a raspolaže najvećeom snagom od 500 KS, što garantira performanse dostojne super automobila. Izrađen je iz platforme EMP2, a kotrlja se na gumama dimenzija 235/35 R19 te ima trag kotača proširen za 80mm

PEUGEOT 308 R HYBRID | Author: Peugeot foto: Peugeot

Prvi puta Peugeot 308 R HYbrid na serijsku osnovu nadograđuje niz materijala koji su se dosad upotrebljavali isključivo na konceptnim automobilima. Tako su letiri sjedala školjkasta, a armaturna ploča presvučena digitalno proizvedenom tkaninom. Svojom inovativnošću takvo tkanje omogućuje izradu složenih komada velikih dimenzija i mekoće bez upotrebe pjene, pridonoseći tako smanjenju mase automobila.

PEUGEOT 308 R HYBRID | Author: Peugeot foto: Peugeot

Dvije tipke raspoređene na središnjoj konzoli omogućuju mu da nadzire mehaničke komponente. Prvom se budi snažan pogonski sklop, a druga omogućuje pristup četirima načinima vožnje. Na komandi smještenoj na središnjoj kontroli dostupna su četiri načina vožnje:

- Način Hot Lap isporučuje najveće performanse, u potpunosti iskorištava potencijal svih triju izvora snage i postiže ukupno 500 KS i najveći okretni moment od 730 Nm.

- Način Track razvija 400 KS i 530 Nm, uglavnom s pomoću benzinskog motora i stražnjeg elektromotora. Prednji elektromotor daje dodatan potisak pri ubrzanju.

- Način Road posebno je namijenjen vožnji na cesti sa snagom od 300 KS i okretnim momentom od 400 Nm. Benzinski motor razvija sav svoj potencijal, stražnji elektromotor mu pomaže, a prednji se elektromotor ne uključuje.

- Način ZEV ponajprije se koristi stražnjim elektromotorom za pokretanje modela Peugeot 308 R HYbrid. Prednji elektromotor uključuje se ovisno o pritisku vozača na papučicu gasa.

PEUGEOT 308 R HYBRID | Author: Peugeot foto: Peugeot

Peugeot 308 R HYbrid konstruirao je Peugeot Sport, što se vidi i po performansama, jer ima omjer mase i snage, samo 3,1 kg/KS. Za sprint s mjesta do stotke treba 4,0 sekunde, a najveća brzina mu je elektronički ograničena na 250 km/h.. Pri tom ima raspored mase 60 % sprijeda i 40 % straga. Hibridni pogonski sklopu spaja tri izvora snage koji mogu međusobno neovisno pokretati vozilo:

- četverocilindarski benzinski motor 1.6L THP 270 S&S, najveće specifične snage u svijetu za taj obujam,

- elektromotor snage 85 kW (115 KS), povezan s mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa,

- elektromotor jednakih svojstava na stražnjoj osovini

Litij-ionska baterija snage 3 kWh izvrsnog omjera snage i kompaktnosti nalazi se ispod stražnjih sjedala umjesto spremnika benzina. Spremnik obujma 50 litara sada je ugrađen u prtljažnik iznad elektromotora straga i dvaju transformatora. Priključak za brzo punjenje bateriju puni do maksimalnog kapaciteta u samo 45 minuta. Sprijeda se nalaze ventilirani diskovi promjera 380 mm s četveroklipnim kliještima, a straga diskovi od 290 mm.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.