Početna Auto 267 pregleda

Skyline GT-R R32 najbolji je trkaći Nissan svih vremena

1
Vidi galeriju 1/5
Skyline GT-R R32 najbolji je trkaći Nissan svih vremena Skyline GT-R R32 najbolji je trkaći Nissan svih vremena Skyline GT-R R32 najbolji je trkaći Nissan svih vremena Skyline GT-R R32 najbolji je trkaći Nissan svih vremena Skyline GT-R R32 najbolji je trkaći Nissan svih vremena

Zbog trkaćega pedigrea i kultnog statusa obožavatelji su odabrali Nissan Skyline GT-R R32 za najbolji trkaći automobil Nissan NISMO svih vremena

Po izboru obožavatelja marke Nissan, najbolji trkaći auto svih vremena je slavni GT-R R32. Auto je to koji je ostvario brojne uspjehe u prvenstvima i prestižnim utrkama na trima kontinentima. U Europi je R32 1991. odnio ukupnu pobjedu na utrci 24 sata Spa-Francorchampsa. Osvojio je svoje prvo Australsko prvenstvo turističkih automobila 1991., a zatim i 1992. te je pritom oba puta ostvario pobjedu u utrci Bathurst 1000.

1 | Author: Nissan foto: Nissan

Međutim, najveći je uspjeh R32 ostvario u Japanskom prvenstvu turističkih automobila. Nissan Skyline GT-R R32 pobijedio je u svim utrkama Japanskog prvenstva turističkih automobila u sezonama 1990., 1991., 1992. i 1993. i tako donio naslove momčadima Hasemi i Impul.

1 | Author: Nissan foto: Nissan

Osim sudjelovanju u utrkama, status miljenika publike R32 duguje i pojavljivanju u videoigri Gran Turismo. Kao vječni favorit, beskrajno popularan izbor za igrače diljem svijeta i prvak brojnih trkaćih natjecanja.

1 | Author: Nissan foto: Nissan

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.