Početna Novosti 120 pregleda

Automobil kapetana Nemo, bijeli kabriolet na šest kotača se prodaje

NAUTILUS AUTOMOBIL
Vidi galeriju 1/2
Automobil kapetana Nemo, bijeli kabriolet na šest kotača se prodaje Automobil kapetana Nemo, bijeli kabriolet na šest kotača se prodaje

Izvorni automobil kapetana Nemo iz filma 'League Of Extraordinary Gentlemen', kabriolet na šest kotača može se voziti po cesti. Unikatni rukom izrađeni automobil prodaje se na eBayju

Ken Freeman iza SAD-a vrhunski je stručnjak u ručnoj izradi automobila, a svi smatraju vrhunac njegovog rada u 'Spirit of Nemo' kada je izradio najizazovniji automobil za filmsku industriju svih vremena - automobil kapetana Nemo, kabriolet na šest kotača iz 'The League of Extraordinary Gentlemen' (Družba pravih džentlmena). Kabriolet raskošnog aristokratskog izgleda sada je na prodaji putem servisa eBay, pa može biti vaš za nekoliko stotina tisuća dolara.

NAUTILUS AUTOMOBIL | Author: YouTube foto: YouTube

Uobičajeno je kada se izrađuje automobil za potrebe filma da se dobije klasičan rezultat, tipičan automobilski koncept, ali u ovom slučaju to se nije dogodilo. Napravljen je originalni oblik s izuzetno napravljenim detaljima, gotovo kao da se radio o nekadašnjim automobilima za aristokraciju koji je trebao pokazati raskoš do najsitnijeg detalja, pa i pod cijenu da ode u kič.

Automobil kapetana Nemo je bijeli kabriolet koji se kotrlja na šest kotača i to tako da su straga dva kotača, a sprijeda četiri kotača kojima se upravlja. Jako je širok, kao ogromni američki tegljač, a pokreće ga V8 motor. Najbolje od svega je to kako se ovaj automobil može voziti po cesti, te je u potpunosti u funkciji, za razliku od drugih 'filmskih' automobila.

Ken Freeman, tvorac ovog automobila rekao je kako je za izradu ovog kabrioleta potrošio čak 6.500 sati i to ručnog rada. Za sada nema namjeru izraditi još jedan primjerak, pa ako vas automobil zanima morate se za njega izboriti na eBayju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.