Početna Novosti 1128 pregleda

Novi Nissan će biti "brat blizanac" Dacie Duster

FOTO: Nissan

Duster pod Renaultovim znakom nije ništa novo, jer je već ranije postojao, između ostalog i u Rusiji, no uskoro bi i Nissan trebao dobiti svoju verziju ovog modela

Nakon lansiranja Dacie Duster na europsko tržište Alijansa Renault-Nissan ima ima velike planove s ovim automobilom i u drugim dijelovima svijeta. Već smo izvijestili o Dusteru s Renaultovim znakom koji će na tržište Južne Amerike doći 2025. godine.

Novi Duster prodavat će se i kao Renault

Duster pod Renaultovim znakom nije ništa novo, jer je već ranije postojao, između ostalog i u Rusiji, no uskoro bi i Nissan trebao dobiti svoju verziju ovog modela. Automobil se već pojavio u teaseru o kojem smo pisali prije nekoliko dana, a u kojem je Nissan najavio čak 30 novih modela do 2026. godine. Automobil je zamišljen kao zamjena za Terrano. 

Author: Nissan foto: Nissan

Za razliku od Renaultovog Dustera, Nissan će imati vlastiti dizajn te će se dosta razlikovati od Dacie, no tehnika ispod toga bi trebala biti identična. Automobil bi trebao biti namijenjen za siromašnija azijska tržišta poput Indije, no nije isključeno da se ponudi i na nekim drugim svjetskim tržištima. 

NAJAVA Nissan u ofenzivi: Stiže čak 30 novih modela do 2026. godine

No to nije sve što se tiče novih modela na osnovi Dustera.  U Indiji je Renaultova podružnica potvrdila i dolazak Renaulta Dustera. Renaultova izvedba Dacie doći će na tamošnje tržište krajem ove i početkom 2025. godine i bit će promijenjena u odnosu na europski Duster. Renault je u teaseru otkrio nekoliko detalja i naveo da će nova generacija Dustera u Indiju, za razliku od Južne Amerike, doći s drugačijim dizajnom. U usporedbi s europskim modelom na teaseru se vidi nova grafika prednjih svjetala, nova maska hladnjaka i robusniji odbojnik. 

Što se tiče dimenzija, novi Duster će biti isti na svim tržištima. Drugim riječima, bit će dugačak 434 cm, širok 181 cm, visok 166 cm te će imati prtljažnik od 472 litre. Platforma CMF-D također će biti ista, ali će morati proći neke prilagodbe i pojednostavljenja kako bi se proizvodila u Indiji po nižim cijenama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.