Početna Novosti 555 pregleda

Teaser: Ovo je prva najava novog Audija Q8

FOTO: Audi

Stražnji dio izgleda vrlo poznato, no dobio je promijenjena svjetla koja podsjećaju na ona na modelu A8

Audi Q8 je na tržištu je već dobrih pet godina i krajnje je vrijeme za ozbiljan redizajn najimpresivnijeg SUV-a ovog proizvođača. Model će biti predstavljen za manje od dva tjedna, a Audi je sada objavio prvu službenu teaser sliku koja prikazuje stražnji dio obovljenog Q8. 

Stražnji dio izgleda vrlo poznato, no dobio je promijenjena svjetla koja podsjećaju na ona na modelu A8. Audi je otkrio i da su prednja svjetla također promijenjena. Također spominje , ne ulazeći u detalje, da će biti više opcija za individualizaciju automobila. Druge informacije Audi za sada nije podijelio. 

NAJAVA Ovo je novi Audi Q6. Naravno, i on je električni

Ipak, možemo lako predvidjeti što nas sve očekuje. Auto će sigurno dobiti manje izmjene na odbojnicima i maski te nove naplatke i boje. Kao i kod redizajna A8, unutrašnjost će vjerojatno ostati uglavnom netaknuta. Varijanta s tri zaslona još uvijek izgleda dovoljno svježe.

Što se motora tiče, također ne treba očekivati ​​previše novog. Audi je trenutno sav u razvoju elektromobilnosti, tako da nema puno prostora za nadogradnje šesterocilindričnih i osmerocilindarskih motora u Q8. Možda će stići nove verzije plug-in hibrida. Od kraja 2020. Audi u Q8 nudi dvije kombinacije elektromotora i V6 sa snagom sustava od 381 i 462 KS. Međutim, električni dometi su oko 45 kilometara i stoga više nisu konkurentni. Čini se da je bi auto mogao dobiti veću bateriju. 

Kao što su špijunske slike ranije pokazale, osvježeni su i sportski modeli SQ8 i RS Q8. Nije poznato hoće li RS Q8 (trenutno 600 KS) također biti dostupan s V8 od 630 KS iz RS 6 Performance.

TEHNOLOGIJA Audi i VW će koristiti umjetnu inteligenciju za kontrolu kvalitete

Svi veliki SUV-ovi iz Volkswagen grupe trenutno prolaze proces pomlađivanja. Osim VW Touarega, nedavno je revidiran i Porsche Cayenne. Uskoro bi trebao uslijediti i Audi Q7. Potpuno električni SUV e-tron nedavno je dobio facelifting i postao Q8 e-tron. 

Izgleda da će ovo ujedno biti i posljednja promjena za klasični Q8 jer ovo je vjerojatno prva i posljednja generacija ovog modela.  Obnovljena SUV perjanica službeno će biti predstavljena 5. rujna u 12 sati. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.