Početna Novosti 20 pregleda

Toyota ulaže milijardu dolara u razvoj umjetne inteligencije

AUTO S UMJETNOM INTELIGENCIJOM

Kako se intenzivira razvoj samovozećih automobila, Toyota je najavila da će s milijardu dolara pokrenuti tvrtku koja će se fokusirati na umjetnu inteligenciju

Toyota je u petak objavila kako će u Silicijskoj dolini pokrenuti tvrtku za istraživanje i razvoj kojoj će fokus biti na umjetnoj inteligenciji. Kako se intenzivira razvoj pametnih autonomnih automobila i Toyota je odlučila snažnije ući na ovo područje te uložiti milijardu dolara u sljedećih pet godina. 

- Govorio sam i do nedavno da ćemo u automatiziranu vožnju krenuti samo ako u utrci na 24 sata takva vozila mogu pobijediti čovjeka - rekao je predsjednik Toyote Akio Toyoda. No, dodaje kako je promijenio svoj stav nakon što su se uključili u planiranje Olimpijskih igara 2020. u Tokiju. Taj mu je projekt, kaže, otvorio oči prema potrebi za automobilima za hendikepirane i starije građane. 

Google i Apple samo su neke od tvrtki koje se spominju u ovoj industriji, a dok su planovi da takvi automobili budu stvarnost kroz 5 godina, Gill Pratt s MIT-a, koji je šef istraživanja u Toyoti,  kaže kako je ta utrka tek počela uz mnoge sigurnosne prepreke koje ih tek čekaju. 

-Ako je utrka duga, tko zna tko će pobijediti - rekao je. U novoj kompaniji zaposlit će oko 200 ljudi koji će ubrzati istraživanja i razvoj umjetne inteligencije, piše portal 24sata.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.