Početna Novosti 34 pregleda

U servis pozvano 10.000 automobila Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo je pozvao u servis 10.000 vlasnika automobila Volvo XC90. Problem je sa zračnim jastucima na trećem redu sjedala koji bi se mogli nekontrolirano aktivirati

Volvo je pozvao u servis 10.000 vlasnika automobila Volvo XC90, a radi se o problemu sa zračnim jastucima na trećem redu sjedala koji bi se mogli nekontrolirano aktivirati. Nova generacija SUV modela XC90 pozvana je u servis i to ne samo oni automobili koji su već kod kupaca, jer opoziv se odnosi i na neke primjerke koji su proizvedeni, ali još nisu prodani.

Volvo je objasnio kako nije glavni problem u samom zračnom jastuku, već u konstrukciji obloge koja ga prekirva, te u nekim slučajevima bi mogla onemogućiti njegovo pravilno aktiviranje u slučaju sudara. Volvo isto tako napominje kako u praksi još nije zabilježen ni jedan slučaj problema s tim zračnim jastucima , ali zbog visokog stupnja sigurnosti koji ispred sebe stavlja, Volvo se obvezao ponuditi novu konstrukciju, a na spornim modelima potencijalni nedostatak otkloniti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.