Početna Novosti 44 pregleda

Započela prodaja prvoga letećeg automobila na svijetu

PAL-V
Vidi galeriju 1/5
Započela prodaja prvoga letećeg automobila na svijetu Započela prodaja prvoga letećeg automobila na svijetu Započela prodaja prvoga letećeg automobila na svijetu Započela prodaja prvoga letećeg automobila na svijetu Započela prodaja prvoga letećeg automobila na svijetu

Pet godina nakon pribavljanja dozvola za proizvodnju nizozemska tvrtka PAL-V započela je prodaju prvog automobila koji ćemo osim na cesti vidjeti i u zraku

Nizozemska kompanija PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) predstavila je dva modela automobila – PAL-V Liberty Pioneer i Liberty Sport. Riječ je o vozilu dugačkom četiri metra koje za pogon koristi motor Rotax sa 100 KS te do stotke ubrzava 9 sekundi. Time automobil težak 660 kilograma cestom juri do maksimalnih 160 km/h.

PAL-V | Author: PAL-V International B.V. foto: PAL-V International B.V.

Prvi proizvedeni primjerci na adrese ponosnih vlasnika počet će dolaziti početkom 2018. godine. 

PAL-V | Author: YouTube foto: YouTube

Izvlačenjem propelera na krovu automobila PAL-V pretvara se u letjelicu, a za polijetanje se koristi motorom s 200 KS. Cijeli proces traje između pet i deset minuta, za ubrzanje potrebno mu je 330 metara, a zrakom PAL-V leti do 160 km/h.

PAL-V | Author: PAL-V International B.V. foto: PAL-V International B.V.

Ovim će automobilom-letjelicom nizozemska tvrtka zasigurno pokrenuti pravu revoluciju u svijetu vozila i načinu transporta od točke A do točke B. Ostaje nam samo čekati sljedeću godinu kada ćemo PAL-V imati prilike vidjeti u prometu.

PAL-V | Author: PAL-V International B.V. foto: PAL-V International B.V.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.