Početna Off 134 pregleda

Teslin autopilot u akciji: Vidio je i izbjegao sudar prije vozača

Tesla autopilot

Najnovija snimka s kamere u Teslinom automobilu pokazuje koliko je napredan njihov najnoviji Autopilot koji je vidio da će doći do sudara ispred njega i izbjegao nalet - prije nego je itko u autu to mogao vidjeti

Snimka prikazuje vozila na autocesti u Nizozemskoj, a u jednom trenutku se oglasio signal za potencijalni sudar zbog naglog kočenja ispred automobila, što vozač u Teslinom Modelu X ne vidi. Autopilot je potom aktivirao i kočnice, a automobil ispred se tada zabio u terenac koji se nekoliko puta okrenuo.

U sudaru srećom nitko nije teže ozlijeđen. Brza reakcija auta na kočnici omogućila je vozaču da reagira i dodatno zaustavi automobil. Za ovakvu reakciju automobila zaslužna je nadogradnja Autopilota koji se sada više oslanja na radar, a ne na kamere kako bi predvidio mogući sudar. To omogućuje automobilu da praktično vidi kroz automobil ispred sebe i prati stanje u prometu dva auta ispred, piše ElecTrek.

Tesla autopilot | Author: Auto start foto: Auto start

Tako se i u ovom videu jasno pokazuje reakcija sustava i upozorenje prije kočenja automobila pred Teslom, što pokazuje da je Autopilot pratio i terenac koji se ne vidi do naleta automobila. Iako je ovakav sustav očito koristan, on nije zamjena budnoj vožnji i spremnosti na reakciju u svakom trenutku. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.