Početna Auto 124 pregleda

Manji učinkovitiji motor, brže punjenje, a doseg 240 km

RENAULT ZOE IDE NA STRUJU
Vidi galeriju 1/7
Manji učinkovitiji motor, brže punjenje, a doseg 240 km Manji učinkovitiji motor, brže punjenje, a doseg 240 km Manji učinkovitiji motor, brže punjenje, a doseg 240 km Manji učinkovitiji motor, brže punjenje, a doseg 240 km Manji učinkovitiji motor, brže punjenje, a doseg 240 km Manji učinkovitiji motor, brže punjenje, a doseg 240 km Manji učinkovitiji motor, brže punjenje, a doseg 240 km

Električni Renault ZOE dobio je novi manji i učinkovitiji R240 elektromotor, ima brže punjenje, a doseg je povećan na 240 km

Renault i dalje razvija i usavršava svoje čiste elektrine automobile. Tako je zahvaljujući novom električnom motoru nazvanom R240 i bateriji opremljenoj poboljšanim sustavom elektroničkog upravljanja doseg modela Renault ZOE povećan na 240 km. R240 Renaultov je motor koji su razvili inženjeri u Technocentru i tvornici Cléon u kojoj se motor proizvodi. ZOE sada ima 30 km veći doseg, što mu nudi najveći doseg u klasi od 240 km. Novi motor opremljen je novim sustavom punjenja Caméléon koji omogućava brže punjenje kod kuće (3 kW i 11 kW). Za svaku minutu punjenja korisnik dobiva dodatni kilometar dosega (u uobičajenom načinu punjenja vrijeme punjenja smanjeno je za 10 posto). ZOE se na postajama za brzo punjenje i dalje može puniti na priključku od 22 kW.

RENAULT ZOE IDE NA STRUJU | Author: Renault foto: Renault

R240 sinkroni je električni motor s rotorskom zavojnicom koji razvija snagu od 65 kW i okretni moment od 220 Nm. Sklop se sada hladi zrakom (uklonjeni su dovodi zraka između modula). Samo Power Electronic Controller zbog posebnih zahtjeva i dalje upotrebljava sustav vodenog hlađenja. ‘Tri u jedan’: razvodna kutija, jedinica za upravljanje napajanjem i punjač Caméléon sad su dio jedne jedinice nazvane Power Electronic Controller. Jedinica je 25 posto manja. Renault nastavlja s istraživanjima i razvojem tehnologije električnih motora. Zbog toga sudjeluje u FIA prvenstvu Formule E u svojstvu tehničkog partnera natjecanja i glavnog sponzora momčadi e.dams-Renault. U Europi trenutačno postoji više od 50.000 javnih postaja za punjenje, od čega 40 % čine postaje za brzo punjenje. Taj će se broj nastaviti povećavati u nadolazećim godinama pa će električna vozila biti sve praktičnija za uporabu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.