Početna Off 59 pregleda

Spremni za apokalipsu: Za ruski terenac nema prepreka

SHERP
Vidi galeriju 1/4
Spremni za apokalipsu: Za ruski terenac nema prepreka Spremni za apokalipsu: Za ruski terenac nema prepreka Spremni za apokalipsu: Za ruski terenac nema prepreka Spremni za apokalipsu: Za ruski terenac nema prepreka

Izgleda poput igračke, ali Sherp je rusko vozilo za sve terene, koje lakoćom prelazi visoke prepreke i plovi kroz vodu. Osnovni model stoji oko 65.000 dolara

Ako se ostvare najcrnje prognoze i civilizacija propadne, skupina Rusa napravila je vozilo kojim će moći pobjeći gdje požele.

Nazvali su ga Sherp, a njime su spremni za sve terene. Lako će se popeti preko 60 centimetara visokih prepreka, okretat će se poput tenka, a put u sigurnost moći ćete potražiti i kroz vodu, piše portal 24sata.

SHERP | Author: Alex Rudoi/YouTube foto: Alex Rudoi/YouTube

Sherp izgleda monstruozno s ogromnim gumama (u kojima sam održava tlak) i bizarnim proporcijama, no radi se o 3,4 metra dugom terencu teškom oko 1350 kilograma. Pogoni ga 1,5-litreni dizelski motor s 44 KS, a njime ćete moći voziti najviše 45 km/h. Pojurite li kroz vodu, moći ćete računati na 6 km/h.

Spremnik goriva od 58 litara trebao bi biti dovoljan za cijeli dan jurnjave kroz apokaliptične krajolike, a dodatni spremnici goriva osigurat će vam autonomiju za daleke pustolovine.

SHERP | Author: Alex Rudoi/YouTube foto: Alex Rudoi/YouTube

Sherp u osnovnom paketu stoji oko 65.000 dolara, no sa punim paketom dodatne opreme, ona može narasti na 100.000.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.