Početna Auto 2473 pregleda

Ne želite BMW-ov motor? Oprema za ugradnju 2JZ-a je već dostupna

Toyota Supra i 2JZ motor
FOTO: CX Racing

Iako se moglo očekivati da će s vremenom netko ugraditi 2JZ u novu Supru, nitko nije očekivao da će već sada biti dostupna cijela oprema za zamjenu motora

Konačno: Toyota Supra napokon je službeno predstavljena javnosti | Author: Toyota foto: Toyota

Toyota je relativno nedavno predstavila petu generaciju Supre, no koliko god smo ju dugo očekivali, Supra je stvorila 'podijeljene osjećaje'. Taj sportski automobil odlično izgleda i mnogi stručnjaci tvrde kako se odlično vozi, ali najveća 'mana' je ispod poklopca motora. Naime, fanovi Supre jednostavno ne mogu podnijeti to što je Toyota izabrala BMW-ov motor umjesto legendarnogarednog 'šestaka', poznata kao 2JZ. 

Toyota Supra i 2JZ | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

No čini se kako je mukama fanova došao kraj, jer je američki CX Racing napravio svu potrebnu opremu za ugradnju motora 2JZ u novu Supru. Iako se moglo očekivati kako će s vremenom netko ugraditi taj motor u novi automobil, nitko nije očekivao da će već sada biti dostupna cijela oprema za zamjenu motora.

Toyota Supra i 2JZ | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Podsjetimo, četvrtu generaciju Supre je pokretao 3,0-litreni motor 2JZ koji je razvijao između 220 i 330 konjskih snaga, a uz određene modifikacije ovaj automobil je mogao razvijati preko tisuću konjskih snaga. Zbog takvih mogućnosti, ovaj motor postao jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih na svijetu. CX Racing, osim motora i ugradnje, nudi niz dijelova i opreme za modificiranje i nove i stare Supre

Toyota Supra i 2JZ motor | Author: CX Racing foto: CX Racing

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.