Početna Novosti 117 pregleda

Nissan u svojoj tvornici proizveo 40 milijuna motora!

FOTO: Nissan

Vijest o proizvodnji 40-milijuntog motora još je posebnija uzmemo li u obzir činjenicu da Nissan ove godine slavi svoj 90. rođendan

Nissan se danas pohvalio da je u njegovoj tvornici u Yokohami ovog lipnja proizveden 40-milijunti motor. Tvornica je započela s radom 1935. godine, dvije godine nakon Nissanova osnutka. Trebala im je 41 godina za proizvodnju prvih 10 milijuna motora, a onda se sve rapidno ubrzalo. Već 1986.  broj proizvedenih motora porastao je na 20 milijuna, a 1997. na čak 30 milijuna. Vijest o proizvodnji 40-milijuntog motora još je posebnija uzmemo li u obzir činjenicu da Nissan ove godine slavi svoj 90. rođendan.

Author: Nissan foto: Nissan

Tamiyo Wada, voditelj tvornice u Yokohami, izjavio je kako su za proizvodnju 40 milijuna motora zaslužni vjerni kupci marke Nissan diljem svijeta.

Broj motora proizveden u tvornici u Yokohami ostavio je trag u povijesti automobilske industrije. U njoj se, među ostalim, proizvodio L20ET iz 1979., prvi japanski turbomotor za osobna vozila, kao i VG iz 1983., prvi japanski V6 namijenjen masovnoj proizvodnji. Danas se ondje proizvodi motor VR38DETT koji za Nissan GT-R ručno sastavljaju najvještiji i najiskusniji djelatnici marke. Nadalje, u tvornici se od 2017. proizvodi i motor s tehnologijom varijabilnog kompresijskog omjera, poznatiji kao VC Turbo. Riječ je o prvom motoru takve vrste u svijetu koji se masovno proizvodi.

Author: Nissan foto: Nissan

„Zahvaljujući prilagodljivom kompresijskom omjeru, prvi VC Turbo masovne proizvodnje odlikuje se iznimnom ekološkom učinkovitošću i neusporedivom snagom”, izjavio je Wada.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.